Κρήτη

Ηράκλειο

ΤΕΕ/ΤΑΚ για Δ. Μινώα Πεδιάδος: Δεν προκύπτει γενικευμένη καταγραφή επικίνδυνων κτιρίων

σεισμός

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, συνάντηση εκπροσώπων της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, κ.Μανώλη Φραγκάκη, μηχανικούς του Δήμου και το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών – ΤΑΕΦΚ Χανίων που διενεργεί ελέγχους σε κτίρια του Δήμου.

Από την ενημέρωση του κλιμάκιου του Υπουργείου Υποδομών και από τους μέχρι τώρα ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί δεν προκύπτει γενικευμένη καταγραφή επικίνδυνων κτιρίων.

Ωστόσο, έχουν γίνει σημάνσεις με κίτρινη ένδειξη σε μερικά κτίρια, τα οποία πρέπει να εκκενωθούν άμεσα. Επίσης έχουν σημανθεί ως “ακατάλληλοι διέλευσης” κάποιοι στενοί δρόμοι περιξ κτηρίων που χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο εφαρμογής της εκκένωσης σπιτιών τα οποία έχουν σημανθεί ως ακατάλληλα και την αγωνία του για την επέκταση των ελέγχων στο σύνολο των σπιτιών του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΑΚ ενημέρωσαν το Δήμαρχο ότι βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου για κάθε συνεργασία.

Τόνισαν τη χρησιμότητα των άμεσων ελέγχων, τουλάχιστον στα δημόσια κτίρια, αλλά και την αναγκαιότητα σύστασης από το Υπουργείο ενός προγράμματος για την επιδότηση στατικών ελέγχων και στατικής ενίσχυσης των κτιρίων δεδομένου ότι η χώρα έχει γερασμένο και με ελλιπή συντήρηση κτιριακό δυναμικό και θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη πρόβλεψη, πριν προκύψει κάποια τραγωδία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει κινήσεις από το ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη σύσταση επιδοτούμενου προγράμματος των ιδιοκτητών. Έγινε γνωστό επίσης, ότι ο Πρόεδρος έχει ξεκινήσει επικοινωνία με στελέχη του ΟΑΣΠ για τη διενέργεια ενημερωτικής εσπερίδας μέσω τηλεδιάσκεψης με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων και των μηχανικών περί των απαραίτητων μέτρων προστασίας πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΑΚ μαζί με τη μηχανικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κ. Μαρία Χουλάκη, περιηγήθηκαν στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου, σε κτίρια που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Μιχάλης Χωραφάς, ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. κ. Γιώργος Ταβερναράκης και το μέλος της Δ.Ε. κ.Αριστοτέλης Τσεκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα ενότητας και κάλεσμα εμβολιασμού από το Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο - Φορτηγό παρέσυρε ηλικιωμένη

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος νέος

Σαν βόμβα εν αιθρία έπεσε στην οικογένεια του 19χρονου η είδηση θανάτου του, σήμερα το πρωί στις 06.30 στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως, λίγο πριν την Πλατεία Κορνάρου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άτυχος Γιώργος Φ. "έφυγε" από τη ζωή τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά. Η μηχανή στην οποία επέβαινε ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο.

Το σημείο της τραγωδίας...
Το σημείο της τραγωδίας...

Το κράνος που φορούσε ο άτυχος νέος, δεν πληρούσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τις απαραίτητες προδιαγραφές και έτσι δεν στάθηκε ικανό να του σώσει τη ζωή.

Στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως το νέο θανατηφόρο τροχαίο... -  Φωτογραφία από image-services
Στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως το νέο θανατηφόρο τροχαίο... - Φωτογραφία από image-services

Ο 19χρονος Γιώργος, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φοιτητής Λογιστικής στο ΕΛΜΕΠΑ, είναι το 40ο θύμα στην άσφαλτο από την αρχή του έτους...

ότι έμεινε από τη μηχανή...
ότι έμεινε από τη μηχανή...
Εδώ έχασε τη ζωή ο άτυχος 19χρονος
Εδώ έχασε τη ζωή ο άτυχος 19χρονος

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν εντόπισε ίχνη φρεναρίσματος στο σημείο του τροχαίου. 

Ο δρόμος όπου
Ο δρόμος όπου "έσβησε" ο 19χρονος - Φωτογραφία από image-services

Να σημειωθεί πως σε λιγότερο από μία εβδομάδα σημειώνεται το τρίτο θύμα με δίκυκλο μετά τον θάνατο των δύο νεαρών στο Πολύδροσο Γαζίου

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρητικός ζει το μισό χρόνο σε μιτάτο σε υψόμετρο 1.800 μέτρων

Κρήτη: Τουρίστες μέχρι το Νοέμβριο - "Ο Αύγουστος θύμισε παλιές καλές εποχές"

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο: Τί καταγγέλλουν οι φίλοι του

ESPA BANNER