Κρήτη

Χανιά

ΟΑΚ: Νέος ανάδοχος στο έργο της «Σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων»

οακ αναδοχος

Το «Πρωτόκολλο εγκατάστασης νέου Αναδόχου» του έργου που αφορά την «Σύνδεση του κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων», υπογράφηκε την Πέμπτη 10/6/2021, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων και χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνταν, έγινε η υπογραφή του πρωτοκόλλου από τους εκπροσώπους της απερχόμενης εργοληπτικής εταιρίας «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», της νέας αναδόχου «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» και του
Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γεωργίου Αγαπάκη. Εξέλιξη που σηματοδοτεί και την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών, για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνεννόηση με το σύνολο των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και αρχών.

Η ευθύνη για το σύνολο των υπολειπόμενων εργασιών βαρύνει το νέο ανάδοχο ενώ για τις προγενέστερες εργασίες, τον αρχικό ανάδοχο του έργου. «Μια μεγάλη προσπάθεια για ένα έργο «πρώτης προτεραιότητας» όπως το χαρακτηρίσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, οδηγείται πλέον στην τελική της ευθεία, με θετικό πρόσημο. Το έργο του συνδετήριου δρόμου του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, αντιμετώπισε μεγάλα και σύνθετα εμπόδια ενώ κινδύνεψε ακόμη και να μην ολοκληρωθεί. Με συντονισμένη δουλειά σε συνεργασία με το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών, κατορθώσαμε να το βάλουμε ξανά στις «ράγες» και είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε πως το έργο θα εκτελεστεί απρόσκοπτα και θα παραδοθεί σε χρήση», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Εκδήλωση μνήμης των ομήρων στη Στοά "Μακάσι"

Γάζι: Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων

Μενδώνη στο Ράδιο Κρήτη: Υπέρ του μάστερ πλαν για τα Ενετικά Τείχη

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης