Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Πράσινο φως για ένα σημαντικό οδικό έργο

κόμβος μουρνιών

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα φέρουν την σφραγίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αυτό της «Διασύνδεσης του Κόμβου των Μουρνιών με την οδό Γογονή» ξεπέρασε και το τελευταίο του εμπόδιο και εισέρχεται πλέον με ταχείς ρυθμούς, σε τροχιά υλοποίησης.  

Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με την σχετική τους απόφαση, που αναρτήθηκε την Τρίτη 23/6/2020 στην Διαύγεια, «άναψαν το… πράσινο φως», για την επανεκκίνηση των εργασιών και την ολοκλήρωση ενός έργου, όπου ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του «Οργανισμού», κ. Άρης Παπαδογιάννης, από την πρώτη στιγμή, είχε χαρακτηρίσει ως «πρώτης προτεραιότητας»  

«Η εξέλιξη αυτή, αποδεικνύει πως όπου υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, προκύπτει και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Αξιοποιήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που βρισκόταν σε εκκρεμότητα οι σχετικές αποφάσεις, για να αναλύσουμε τα κενά που υπήρχαν. Ενημερωθήκαμε, συνεργαστήκαμε  με το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και με τις εργολήπτριες εταιρείες και πλέον, η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, μας βρίσκει έτοιμους για την επανεκκίνηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά σε όλους όσοι συνεργάστηκαν, για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα, από τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, μέχρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

 

Κρήτη

Κρήτη: Aκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Χανιά και Ρέθυμνο την Παρασκευή

πυρκαγιά

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης είναι κατηγορίας κινδύνου 5 (κατάσταση συναγερμού), ενώ για τις Περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου είναι  4 (πολύ υψηλός)

 Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

 Υπενθυμίζουμε στους πολίτες την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, ως κάτωθι:

Π.Ε. Ρεθύμνης

Δήμος Ρεθύμνης
1. Περιαστικά δάση Ευλιγιά ,
2. Προφ.Ηλία και
3. Αγίου Ιωάννη,
4. Αναδασωτέα περιοχή νοτίως της Ι.Μ. Αρκαδίου

Δήμος Αγίου Βασιλείου
5. Περιαστικά Δάση Κισσού,
6. Αγκουσελιανών και

7. Αγ. Ιωάννου,
8. Πηγές Κουρταλιώτη έως την λίμνη Πρέβελη
9. Περιοχή Πρέβελη, και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης

Δήμος Μυλοποτάμου:
10. Φαράγγι Μαργαριτών

Π.Ε. Ηρακλείου
1. Σύμης , Δήμου Βιάννου
2. Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού
3. Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου,
4. Φουρνί, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων
5. Γιούχτα, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

ΠΕ Λασιθίου
Φοινικόδασος Βάι, Δήμου Σητείας
ΠΕ Χανίων

Αποκλεισμός εισόδου επισκεπτών στα παρακάτω μονοπάτια της Π.Ε. Χανίων: Σούγια – Αγία Ρουμέλη Σούγια –Παλαιόχωρα Παλαιόχωρα – Ελαφονήσι Αποκλεισμός όλων των δασικών δρόμων που οδηγούν στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, αλλά και των δρόμων που οδηγούν σε ευαίσθητες και προστατευόμενες περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, ως εξής:

1. Φαράγγι της Σαμαριάς (ο δρυμός παραμένει κλειστός με απόφαση του
φορέα διαχείρισης)
2. Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
3. Φαράγγι Ίμπρου
4. Σηρικαριανό φαράγγι
5. Κεδρόδασος και
6. Άγιοι Απόστολοι Χανίων
7. Άγιος Ματθαίος Χανίων

 Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις
των Αρχών.

Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Χάρτης της ΓΓΠΠ
Χάρτης της ΓΓΠΠ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΣΥ: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας – Στα 100 μέτρα από τις Κεχριές οι φλόγες

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα Χανιά – Επιβάλλεται «μίνι» lockdown τύπου Μυκόνου