Κόσμος

Ευρώπη: Νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία

κορωνοϊός

Η επιδημιολογική κατάσταση και στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά δύσκολη με τον κορωνοϊό να θερίζει, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται δραματικά.

Νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί επιβάλλονται σε Γερμανία, Ιταλία και Μ. Βρετανία με τη χρήση μάσκας να καθίσταται αναγκαία πλέον παντού.

 

 

Κρήτη

Επιστρέφουν σταδιακά από τη Θεσσαλονίκη οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη

νοσηλεύτριες

Από την Τρίτη το βράδυ ξεκίνησε σταδιακά η επιστροφή των δέκα νοσηλευτριών από την Κρήτη οι οποίες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της πόλης στη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δύο πρώτες εθελόντριες, έχοντας συμπληρώσει τον προκαθορισμένο αριθμό ημερών παραμονής, επέστρεψαν ήδη στις βάση τους, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις υπόλοιπες τις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι οι δέκα νοσηλεύτριες, με εξειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ταξίδεψαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τις οικογένειες και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πόλης.

Στη συνέχεια το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλες νοσηλεύτριες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

 

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Η Άρτεμις από την Κρήτη, εθελόντρια νοσηλεύτρια στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Ράδιο Κρήτη για τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη