Ελλάδα

Έως και 17.000 οι «λειψές» αιτήσεις για την «Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ»

χρήματα επιχειρήσεις επιστρεπτέα προκαταβολή

Κινητοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για την διάσωση όσων έχασαν από λάθος κατά τη συμπλήρωση της αίτησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr και του newmoney.gr για τις «κουτσές» αιτήσεις δικαιούχων.

Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, κατόπιν εσωτερικής έρευνας, περιορίζουν σε μέχρι 17.000 τελικά, την πιθανή περίμετρο των δικαιούχων που αποκλείστηκαν, αντί 20.000-30.000, όπως αρχικά διαφαινόταν με βάση το ρεπορτάζ και υπολογισμούς για την πορεία των αιτήσεων ως τα τέλη του Ιουνίου.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το protothema.gr, μόλις άνοιξε από προχθές το βράδυ το MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ, χιλιάδες επιχειρήσεις και λογιστές ανακάλυψαν ότι δεν εμφανίζονται ως δικαιούχοι, παρότι είχαν υποβάλει δήλωση Εσόδων στα τέλη Ιουνίου.

Το λάθος εντοπίζεται στο ότι δεν υπέβαλαν επιπλέον και την ειδική Αίτηση για «Εκδήλωση ενδιαφέροντος Επιστρεπτέας Προκαταβολής» αλλά μόνον τα Έσοδά τους.

Όπως τώρα αποκαλύπτεται, πολλοί ενδιαφερόμενοι (λιγότεροι όμως από 30.000) δεν κατάλαβαν ότι πρώτα έπρεπε να συμπληρώσουν τα ΕΣΟΔΑ και μετά να επιστρέψουν στο αρχικό μενού του MyBusinessSupport για να μπουν στις ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ώστε από εκεί να επιλέξουν και μία από τις 7 επιλογές ειδικών αιτήσεων για μέτρα υπέρ των πληγέντων (ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ».

Ελλάδα

Εύβοια: Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τη θεομηνία

Εύβοια: Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τη θεομηνία

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Εύβοια μετά τη θεομηνία που κτύπησε την περιοχή. Δεκάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν και κινδύνευσαν να πνιγούν μέσα στα σπίτια τους, ενώ το ελικόπτερο προέβη σε δεκάδες αεροδιασώσεις...

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο κόβουν την ανάσα..

 

 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής προκύπτουν από την Εύβοια και το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια», που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος οκτώ μηνών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο του lamiareport.gr από το Μπούρτζι, στο οποίο τα χειμαρρώδη νερά να έχουν γίνει ένα με τη στεριά.

 

 

Τόνοι λάσπης κατέκλυσαν την περιοχή
Τόνοι λάσπης κατέκλυσαν την περιοχή
Μέσα στην απόγνωση οι κάτοικοι
Μέσα στην απόγνωση οι κάτοικοι

 

Νοικοκυριά και περιουσίες στο έλεος των ορμητικών νερών
Νοικοκυριά και περιουσίες στο έλεος των ορμητικών νερών