Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλεισμός και απαγόρευση μετακινήσεων ζώων για την ευλογιά – Πρόστιμα στους παραβάτες

ΠΡΟΒΑΤΑ
 clock 10:45 | 24/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Εγκλεισμός ζώων, απαγόρευση μετακινήσεων τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον άμεσο περιορισμό της ευλογιάς και την εκρίζωσή της.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα Ξάνθη και Καβάλα και θα προεδρεύσει σε συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επι πλέον πρόσθεσε πως ήδη έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει αυξημένες αποζημιώσεις για τα ζώα που έχουν οδηγηθεί στη σφαγή.

Στάθηκε δε και στο πρόγραμμα που προβλέπει την ανασύσταση στο 100% του απωλεσθέντος ζωϊκού κεφαλαίου.

«Θέλουμε τους Κτηνοτρόφους στον τόπο τους και παραγωγικούς και μια Ελληνική Κτηνοτροφία που θα στηρίζει την τοπική και εθνική οικονομία, οπότε είμαστε στο πλευρό τους», τόνισε ο κ. Κέλας.

Από την πλευρά του ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, ανέφερε την εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας, στο αν εφαρμόζονται τα μέτρα του εγκλεισμού και της απαγόρευσης μετακινήσεων ζώων, η οποία θα επιβάλλει και πρόστιμα, αν αυτά δεν τηρούνται.

Υπογράμμισε δε την αναγκαιότητα σημείων απολύμανσης κατά μήκους της Εγνατίας Οδού, με τρόπο αποτελεσματικό.

Θα δοθεί και η προτροπή στου κυνηγούς για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές τους και μόνο.

Θα δοθούν απολυμαντικά σε Κτηνοτρόφους, για να κάνουν απολύμανση στους χώρους της μονάδας και όχι μόνο.

Πάντως, μέχρι στιγμής κανένας από τους Κτηνοτρόφους στην ΑΜ-Θ, δεν έχει λάβει αποζημιώσεις, για το κοπάδι του που έχει χαθεί είτε λόγω ευλογιάς, είτε λόγω πανώλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί γερνούν μέσα στις σχολικές τάξεις - Μεγάλο ποσοστό άνω των 50 ετών

Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ποιός ακύρωνε τα έργα οδικής ασφάλειας στο ΒΟΑΚ και ποιός σιωπούσε;

Κρήτη - ελιές: Η ξηρασία φέρνει νέα δεδομένα - Πώς πρέπει να διαχειριστούν οι παραγωγοί τα δέντρα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis