Πολιτική

Στεφανής: Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο - "Μην έρθετε στη χώρα μας"

O Aλκιβιάδης Στεφανής

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να το επιβάλουμε να πάνε όλα καλά», διεμήνυσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής από το ακριτικό Καστελόριζο όπου διανυκτέρευσε, αναφερόμενος στις αποφάσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή κυμάτων μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

«Τα σύνορα φυλάσσονται, οι άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες, τους διαχειριζόμαστε σαν τέτοιους. Έχουμε σταματήσει τις διαδικασίες ασύλου και το μήνυμα προς αυτούς είναι ξεκάθαρο, μην έρθετε στη χώρα μας», προσέθεσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του το πρωί στον τ/σ ΑΝΤ1.

Περαιτέρω γνωστοποίησε ότι χθες «σε ό,τι αφορά στα χερσαία σύνορα έγιναν αρκετές προσπάθειες να περάσουν στα σύνορα, όλες σταματήσανε επιτυχώς, σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορα ήταν μηδενικές σε όλα τα σύνορα».

«Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται και θα συνεχίζεται διότι θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα πίεση από την πλευρά της Τουρκίας. Με πολλά νέα επιχειρησιακά μέτρα τα οποία παίρνουμε ενισχύουμε την άμυνά μας, ενισχύουμε την αποτροπή μας, ενισχύουμε την ασφαλή φύλαξη των συνόρων μας. Τις δικές μας αντιδράσεις εξετάζουμε και με αυτές επιχειρούμε να ρυθμίσουμε όλο το επιχειρησιακό περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Στεφανής και ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι ήδη έχουμε αλλάξει την επιχειρησιακή λογική μας. Έχουμε επιθετική προωθημένη επιχείρηση και διασφάλιση των συνόρων,. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. ... Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε -και αναφέρομαι σε επιχειρησιακά λόγια- ότι άλλο είναι το περιβάλλον το χερσαίο, άλλο το περιβάλλον το θαλάσσιο. Πολύ πιο περιορισμένο το χερσαίο, πολύ πιο εκτεταμένο και απρόβλεπτο το θαλάσσιο. Το γνωρίζουμε, ζούμε σε αυτό, το υπηρετούμε χρόνια. ... Εξαιρετική συνεργασία Λιμενικού και Ενόπλων Δυνάμεων, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Χθες το βράδυ είχε 4 με 5 μποφόρ, οι Δυνάμεις μας ήταν έξω. Επιχειρούσαν παρόλο που ήταν μηδενικές οι ροές, είμαστε εκεί».

Παράλληλα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στη συγκεκριμένη κατάσταση στα σύνορα. «Η κατάσταση αυτή έδωσε ένα εξαιρετικό καλό, αποκάλυψε τα υπέροχα αντανακλαστικά των Ελλήνων. Ομόνοια, σύμπνοια, φιλοπατρία- και το εισπράττουμε καθημερινά. Χιλιάδες μηνύματα από όλη την Ελλάδα, ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να μας προσφέρουν τον εαυτό τους. Παιδιά του σχολείου, γυναίκες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το στρατό. Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία. Χθες δέχτηκα τηλεφώνημα βετεράνου, 97 χρόνων, ο οποίος ζητά να πάει στις Καστανιές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η συνοχή και η αγάπη και η σύμπνοια θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μαζί βεβαίως με τις άκρως επαγγελματικές, ψύχραιμες και λελογισμένες επιχειρησιακές μας ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

   

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις

ΚΙΝΑΛ

Για «εικόνες που σοκάρουν» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

«Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις .Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε ,είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη .Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη ,τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή».

Ειδήσεις σήμερα 

Γεννηματά: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μπούμε μπροστά»

Νέα Σμύρνη: Χημικά στη συγκέντρωση κατοίκων μετά την ένταση με την αστυνομία

ΕΛ.ΑΣ. για Νέα Σμύρνη: "Η αστυνομία δέχθηκε απρόκλητη επίθεση" - Διατάχθηκε ΕΔΕ