Πολιτική

Κεγκέρογλου: Άμεσες ενέργειες για αποζημιώσεις από την πυρκαγιά στo Σελάκανο

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να γίνουν άμεσες ενέργειες για αποζημιώσεις, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στo Σελάκανο Ιεράπετρας.
  
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
 
Η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  δύο χιλιόμετρα ανατολικά από το δάσος του Σελάκανου και 6 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού των Μαλλών Ιεράπετρας, επιβάλλει όχι μόνο την συνέργεια και τον γρήγορο συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών αλλά και την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που επλήγησαν.
Παρόλο που η κινητοποίηση ήταν άμεση, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, ειδικές δυνάμεις του Στρατού αλλά και συνδρομή από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να κατασβήσουν την φωτιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα η πυρκαγιά κατάφερε να κατακάψει περισσότερα από 5.000 στρέμματα δασικής, αγροτοκτηνοτροφικής και γεωργικής γης, όπως επίσης και μελίσσια.
Επειδή δεν απαιτείται η απόφαση κήρυξης της περιοχής ως πυρόπληκτης για να γίνουν όλες οι προδικασίες για την αποζημίωση που αφορούν ΕΛΓΑ και  ΠΣΕΑ και
επειδή η ανάγκη για αναδάσωση του καμένου δάσους είναι επιτακτική και παράλληλα θα συμβάλει στην αποκατάσταση και επαναφορά του τοπίου.
 
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
 
1.      Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ;
2.      Τι θα πράξει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου και την αποκατάσταση  τυχόν ζημιών στις υποδομές;
3.      Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας σε σχέση με την δενδροφύτευση των καμένων περιοχών;
 
 
 

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Πάμε για ένα κόμμα του 20%

Ανδρέας Λοβέρδος

«Αν κρίνω από όσα μου λένε στο δρόμο οι πολίτες, θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ό,τι αφορά στην προσέλευση του κόσμου στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η διαρρύθμιση που έχουμε κάνει έχει εφορευτικές επιτροπές και οι προσερχόμενοι θα έχουν μάσκες, αντισηπτικά, δε θα μπαίνουν όλοι μαζί μέσα. Αναμένουμε συμμετοχή πάνω από 212.000 που είχαμε το 2017».

«Θα μπούμε στο δεύτερο γύρο με πρωτιά»

«Είμαι πολύ έμπειρος για να μην είμαι έτοιμος αν δεν κερδίσω. Η νίκη είναι ο βασικός μου στόχος. Την Κυριακή θα είμαστε νικητές και θα μπούμε στο δεύτερο γύρο με πρωτιά. Δεύτερος γύρος φαίνεται πως θα υπάρχει γιατί είμαστε 6 υποψήφιοι. Σε κάθε ενδεχόμενο, θα είμαι υπάκουος σε αυτά που θα πει η δημοκρατική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος για το ενδεχόμενο να μην κερδίσει.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψήφιους, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, οι πέντε ανταλλάξαμε και τα επιχειρήματά μας σε ένα ευπρεπέστατο διάλογο τη Δευτέρα. Είμαστε ένα σοβαρό κόμμα. Το ποιος θα υπερισχύσει θα κριθεί την Κυριακή. Αν θέλετε μία πρόβλεψη, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα το κρίνει η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία».

«Πάμε για ένα κόμμα του 20%»

«Όλα μου τα συνθήματα, έχουν γίνει συνθήματα όλων. Πάμε για ένα κόμμα του 20%, αυτή είναι η βασική επιδίωξη που είχα θέσει από την αρχή και νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί. Ζητάω από τους πολίτες να μου δώσουν την ευκαιρία να το κάνω», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Οι πολίτες πρέπει να συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους αυτά που λέμε οι υποψήφιοι. Ο πρόεδρός μας πρέπει να είναι βουλευτής ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της παράταξης μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER