Κρήτη

Εκκλησία της Κρήτης: Αγωνία για τα προβλήματα από την περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου

Εκκλησια Κρήτης

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα σε σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Ιεράρχες αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στις δυσλειτουργίες που απορρέουν από την πολύμηνη, ουσιαστική απουσία, από την κεφαλή της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ειρηναίου ο οποίος όπως είναι γνωστό, βρίσκεται κατάκοιτος με σωρεία προβλημάτων υγείας. 

Οι Ιεράρχες της Κρήτης, συναισθηματικά φορτισμένοι από την πολύμηνη περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου, κράτησαν χαμηλούς τόνους και μίλησαν με λόγια αγάπης και σεβασμού για τον Σεβασμιότατο Κρήτης. Ξεκαθάρισαν, μάλιστα, πως δεν πρόκειται ούτε να ασκήσουν πιέσεις ούτε να τον προτρέψουν σε παραίτηση.

Τόνισαν πως μόνο εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος να αποχωρήσει από την ηγεσία της τοπικής Εκκλησίας, τότε και μόνο θα ανοίξει η συζήτηση για τη δρομολόγηση διαδικασιών εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου. 
Ωστόσο, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Οικουμενική Σύνοδο στο Φανάρι, δεν αποκλείεται να συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Βρέθηκε η 29χρονη που είχε εξαφανιστεί

Ο κλέψας του κλέψαντος! - Απίστευτη υπόθεση στο Ηράκλειο

Έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια καυγά σε καφενείο!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή

Μασταμπάς συμπλοκή.

Στα χέρια πιάστηκε μια ομάδα νεαρών, που βρίσκονται στην πλατεία της Παναγίτσας του Μασταμπά στο Ηράκλειο.

Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινηστεί, τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) άρχισαν να διαπληκτίζονται, ενώ τα ...αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα αναφέρουν πως αρκετοί από τους συμμετέχοντες στον καυγά, είχαν πέσει στο δρόμο, με τις εικόνες να θυμίζουν ελληνορωμαϊκή πάλη.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, καθώς άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στη φυλακή πατέρας και ...φίλος για τον βιασμό του 18χρονου

Κρήτη: Νέα χασισοφυτεία εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λειτουργία οι 27 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος