Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Νέα γεώτρηση για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία

γεώτρηση μεσαρά

Στα γραφεία του Δήμου Γόρτυνας υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου:<<ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΑΜΠΕΛΟΥΖΟΥ>>, με τον ανάδοχο του έργου κ.Βασιλάκη Κωνσταντίνο.
 
Είναι πραγματικότητα πια ότι τα ελλιπή αποθέματα νερού το έχουν μετατρέψει  σε πολύτιμο αγαθό και πολλές φορές η διεκδίκηση της χρήσης των υδατικών πόρων δημιουργεί διενέξεις και εντάσεις.
Η δημοτική αρχή, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των δημοτών, συνεχίζει να δίνει λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα στις Υπηρεσίες Ύδρευσης-Άρδευσης του Δήμου, τα οποία έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο χειμώνα,  λόγω του μικρού αριθμού βροχοπτώσεων, έχοντας μάλιστα προγραμματίσει  να προβεί στην ανόρυξη και την λειτουργία τουλάχιστον 20 γεωτρήσεων  ύδρευσης – άρδευσης μέσα στο 2018.
 
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 55/2017 μελέτη ο Δήμος Γόρτυνας  θα προβεί σε εργασίες ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Στόλων, με γνώμονα πάντα να  αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημότων, στο βαθμό βέβαια που  αυτό είναι εφικτό.
                                                                                          
Το έργο χρηµατοδοτείται απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) με τον κωδ.:ΣΑΕ055.
           
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER