Κρήτη

Ηράκλειο

Στην Παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας της Σανγκάη ο Δήμος Ηρακλείου

unnamed_4.jpg

Εγκαινιάστηκε στη Σανγκάη η έκτη China Shanghai International Technology Fair (CSITF 2018), η σημαντικότερη παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας με σχεδόν 1000 εκθέτες από 40 χώρες και 6000 τεχνολογίες από όλο τον κόσμο στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου.
Μαζί με την πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο, τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και την Κινεζική μεγαλούπολη Ντάλιαν, το Ηράκλειο, συμμετέχει ως τιμώμενη πόλη έπειτα από σχετική πρόσκληση των κινεζικών αρχών που επισκεφτήκανε την Ελλάδα και την Κρήτη πέρυσι το φθινόπωρο.
Το Δήμο εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, στον εκθεσιακό χώρο του Ηρακλείου, παρουσιάζονται από το ΙΤΕ οι καινοτόμες τεχνολογίες διάχυτης νοημοσύνης για έξυπνα περιβάλλοντα του Ινστιτούτου Πληροφορικής και οι τεχνολογίες φωτονικής στην πολιτισμική κληρονομιά του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ. 

unnamed_6.jpg

unnamed_6.jpg, by gpapadakis

Τον Ίδρυμα εκπροσωπούν οι καθηγητές κ. Σπύρος Αναστασιάδης (Διευθυντής Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ) , Δημήτρης Πλεξουσάκης (Διευθυντής Ινστιτούτου πληροφορικής, αντιπρόεδρος ΙΤΕ) και Κώστας Στεφανίδης (Ινστιτούτο πληροφορικής, smart city).
Μέχρι το Σάββατο η Ηρακλειώτικη αντιπροσωπία θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τις πολιτικές αρχές της Σανγκάης καθώς και με πάνω από 50 εταιρείες και φορείς του Δημοσίου σε ειδικές συναντήσεις, για θέματα που αφορούν την προβολή της πόλης αλλά και την εφαρμογή των τεχνολογιών του ΙΤΕ.
Τον κ. Gian Andrea Garancini πλαισιώνει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σανγκάη, κ. Βασίλης Χρυσός, που μετέχει στις διαπραγματεύσεις για την σχεδιαζόμενη αδελφοποίηση του Ηρακλείου με Κινεζική πόλη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο... παλιά! - Ένα υπέροχο βίντεο - αναδρομή στο παρελθόν

λιοντάρια 1900

Άρωμα ιστορίας... αναδύεται στο βίντεο του "Ηράκλειο Παλιές Φωτογραφίες" που ακολουθεί και παρουσιάζει φωτογραφίες από το παλιό Ηράκλειο. 

Πολύ γνωστά σημεία της πόλης, όπως τα Λιοντάρια, ο Κούλες, ο Άγιος Τίτος, η 25ης Αυγούστου "παρελαύνουν" σε ασπρόμαυρο φόντο, από τις αρχές έως τα τέλη του 20ου αιώνα.

Δείτε το βίντεο: