Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θύμα κλοπής για 3η φορά σε 6 μήνες - Ρεπορτάζ ekriti.gr

img_20180402_105426.jpg

Θύμα διαρρηκτών για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες, πέφτει επιχειρηματίας της Βιομηχανικής Περιοχής, με τα κλοπιμαία να φτάνουν τις αρκετές χιλιάδες ευρώ!

Η τελευταία κλοπή, την οποία ο εν λόγω επιχειρηματίας αντιλήφθηκε σήμερα το πρωί φτάνει τις 3000 ευρώ, με τους δράστες να του αρπάζουν 500 κιλά χαλκό και τρία μεγάλα μπόιλερ (300 λίτρων το καθένα).

«Οι δράστες μπήκαν αυτή τη φορά σαν τον κύριοι από την είσοδο της επιχείρησης, πάρκαραν το αυτοκίνητο τους ακριβώς στο σημείο όπου είχα τοποθετήσει τα πράγματα και τα άρπαξαν σε χρόνο ρεκόρ. Άλλες φορές είχαν κόψει την περίφραξη και είχαν μπει μέσα. Τώρα όμως αποθρασύνθηκαν τελείως», αναφέρει ο ίδιος.
 

img_20180402_105355.jpg

img_20180402_105355.jpg, by andreas

(Μπήκαν με το αυτοκίνητο, πάρκαραν στο σημείο και φόρτωσαν το χαλκό και τα μπόιλερ)

Όπως επισημαίνει, έχει αλλεπάλληλες φορές αναφέρει τα συμβάντα στην Αστυνομία, χωρίς να γίνεται τίποτα ουσιαστικό. Για αυτό και δηλώνει απροστάτευτος. «Προχωράω άμεσα στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, ενώ συνεργάζομαι ήδη με εταιρεία security που περνάει και ελέγχει ανά τακτά χρονιά διαστήματα.
 

img_20180402_105349.jpg

img_20180402_105349.jpg, by andreas

Όμως είναι τέτοιο το θράσος των επιτήδειων, αλλά και τέτοια η αδυναμία από την Αστυνομία να ελέγξει την κατάσταση που έχουμε γίνει έρμαιο στις ορέξεις τους», τονίζει γεμάτος απογοήτευση και αγανάκτηση

Σε μια προσπάθεια να ελέγξει αυτή την κατάσταση και να βάλει ένα «φρένο» στα περιστατικά διαρρήξεων επιχειρήσεων και παρανομιών γενικότερα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής περιοχής τοποθετεί άμεσα κάμερες ασφαλείας στις 4 πύλες εισόδου και εξόδου.

 

img_20180402_105451.jpg

img_20180402_105451.jpg, by andreas

(Οι δράστες άνοιξαν μέχρι και το κιβώτιο που ήταν σκεπασμένο, ξέροντας ότι μέσα θα βρουν καλώδια)

Όμως και πάλι, γίνεται αντιληπτό πως τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν, αλλά απαιτούνται δραστικές αποφάσεις και κινήσεις ουσιαστικές από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παραπάνω επιχειρηματίας, δεν είναι ο μόνος πουέπεσε θύμα κλοπής. Όπως είχε γράψει το ekriti.gr αποθήκη στη ΒΙΠΕ είχε μπει στο στόχαστρο επιτήδειων, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση είχαν συλληφθεί.

Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Φουσκωμένοι" λογαριασμοί για χιλιάδες ιδιοκτήτες που φανέρωσαν αδήλωτα τετραγωνικά

φωτο αρχειου

Xιλιάδες είναι οι Ηρακλειώτες που δήλωσαν στο Δήμο τα τετραγωνικά του ακινήτου τους που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν δηλωθεί με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερους φόρους και δημοτικά τέλη.

Η ευνοική ρύθμιση για απαλλαγή πλήρως από προσαυξήσεις και πρόστιμα όσων δήλωσαν τα αδήλωτα τετραγωνικά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών που τώρα όμως βλέπουν φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και τέλη ΤΑΠ και σε λίγους μήνες αυξημένο ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη τόνισε ότι το υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες καθώς οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες.

Από αυτές το 85% όπως είπε έχει ελεγχθεί από το τμήμα ΤΑΠ του δήμου και τα νέα τετραγωνικά που έχουν προκύψει με βάση τη δήλωση των ιδιοκτητών έχουν αποσταλεί στο ΔΕΔΔΗΕ για την αναμόρφωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με τα δημοτικά τέλη.

6.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα

Ένας όμως μεγάλος αριθμός περίπου 6000 αιτήσεων βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Ηράκλειο,ενώ σύμφωνα με την κ.Καναβάκη έχουν εντοπιστεί και πολλά λάθη για τα οποία έχουν ειδοποιηθεί οι δημότες να προβούν σε διορθώσεις μέσω του τμήματος ΤΑΠ. Υπάρχουν επίσης αιτήσεις για αδήλωτα τετραγωνικά με πολλές ελλείψεις στο φάκελο που κατατίθεται για τις οποίες επίσης έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί

Συνολικά υποβλήθηκαν πάνω από 2.500.000 δηλώσεις και σταδιακά οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, όπως προκύπτουν από τα επιπλέον τετραγωνικά.

Και αυτό διότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω των οποίων πληρώνονται τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ θα εμφανιστούν τα νέα ποσά δημοτικών φόρων και τελών, τα οποία αναλογούν στα επιπλέον δηλούμενα τετραγωνικά μέτρα.

Όταν οριστικοποιηθούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις επιφάνειες των ακινήτων θα διαβιβαστούν, απο τους ΟΤΑ στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των 3,1 εκατομμυρίων δημοτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Έρχεται νέα ρύθμιση

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εντάχθηκαν προηγούμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μια νεα ρυθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά που θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει αποδεχθεί την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για δηλώσεις αδήλωτων επιφανειών.

Η πλατφόρμα σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η εκκαθάριση όλων των εκπρόθεσμων δηλώσεων επιφανειών ακινήτων που υποβλήθηκαν στους δήμους στο πλαίσιο εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!