Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φωτογραφίες με τα τραύματα του οδηγού, μετά την ενέδρα

για το συμβάν έχει ενημερωθεί η Αστυνομία

Ανακοίνωση την οποία μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφίες, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλεείου, αναφορικά με την ενέδρα με λοστό σε απεργό οδηγό τουριστικού λεωφορείου, υπόθεση που αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες με τα τραύματα του οδηγού και διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Φονική επίθεση με λοστό δέχτηκε σήμερα το πρωί απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου από συνάδελφο του απεργοσπάστη.
Ο συνάδελφος τραυματίας, ενώ κινούταν με το ποδήλατο του  προς τον χώρο συγκέντρωσης των συναδέλφων απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπου εδώ και 71 ημέρες  συνεχούς  απεργίας  όπου δίνουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ξαφνικά όχημα  του ανέκοψε την πορεία του προς το σημείο συνάντησης και ο οδηγός του οχήματος άρχισε άνευ λόγου να βρίζει, αλλά εν συνεχεία κατέβηκε από το όχημα του και με έναν λοστό άρχισε να τον  χτυπάει στο κεφάλι, στα χέρια και στο σώμα.

εμφανή τα τραύματα του οδηγού
εμφανή τα τραύματα του οδηγού

Πάνω στον πανικό του, ο απεργός οδηγός τουριστικού λεωφορείου κατάφερε να του αποσπάσει  τον λοστό ώστε να σταματήσει να τον χτυπάει. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το συμβάν και οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄ όπου και να προέρχεται  και καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τέτοια φαινόμενα.
Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ συναδ. Στ. Βοργίας μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων Κρήτης ‘’Ο ΕΡΜΗΣ΄’’ και τον τραυματία, βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ώστε να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του οδηγού. 

ο λοστός που χρησιμοποιήθηκε
ο λοστός που χρησιμοποιήθηκε
η Διοίκηση του ΕΚΗ, στο πλευρό του οδηγού
η Διοίκηση του ΕΚΗ, στο πλευρό του οδηγού

Να σημειωθεί στο σημείο τυχαία  βρίσκονταν συνεργείο Ιδιωτικού τηλεοπτικού Σταθμού. 
Επιπλέον κάνουμε γνωστό ότι  τέτοια φαινόμενα δεν μας πτοούν, δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας εκφοβίζουν, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε αλληλέγγυοι και προχωράμε μπροστά.
Ευχόμαστε στον συνάδελφο  γρήγορη  ανάρρωση. 

 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο των Οδηγών τουριστικών λεωφορείων:

Άνανδρη δολοφονική επίθεση από ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ δέχθηκε σήμερα συνάδελφός μας, ο οποίος συμμετέχει από την πρώτη μέρα στην απεργία μας. 
Γύρω στις 9:30 το πρωί, ενώ ο συνάδελφός μας κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Καρτερού (Αλικαρνασσός), ο δράστης με ΙΧ αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο και, αφού εξήλθε από το αυτοκίνητό του με ΛΟΣΤΟ, τον κτύπησε στο κεφάλι, στον θώρακα και στα χέρια, καταφέρνοντάς του πληγές σε αυτά τα μέρη και σε άλλα σημεία του σώματος του. Εν συνεχεία ο δράστης διέφυγε με το αυτοκίνητό του και ο συνάδελφός μας μετεφέρθη στο εφημερεύον νοσοκομείο. 
Η διοίκηση του σωματείου καταδικάζει αυτήν την εγκληματική ενέργεια από τον ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ οδηγό, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή του συναδέλφου μας. 
Γνωστοποιούμε πως έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον του δράστη.
Τέτοιες ενέργειες ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν. Το αντίθετο, μάλιστα, μας πεισμώνουν για συνέχεια του αγώνα μας. 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

H Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών για το κρούσμα στη φοιτήτρια ιατρικής

τεστ κορωνοϊός

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του ΠΑΓΝΗ, σχετικά με το πρόσφατο κρούσμα covid σε φοιτήτριας ιατρικής: 

"Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης διαγνώστηκε πριν λίγες μέρες με COVID-19. Την εβδομάδα που διαγνώστηκε έκανε πρακτική άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Σε καραντίνα βγήκαν μόνο κάποιοι συμφοιτητές της, κάποιοι από τους οποίους έκαναν άσκηση στην Ψυχιατρική μέχρι την ημέρα της ιχνηλάτησης. Ωστόσο, δεν βγήκε σε καραντίνα κανένας από τους εργαζόμενους της Παιδοψυχιατρικής (που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα).  Παρόμοιο συμβάν έλαβε χώρα και πριν 10 μέρες στο νοσοκομείο μας, όταν δεν βγήκε σε καραντίνα κανένας από τους συναδέλφους μαίας που διαγνώστηκε θετική στον SARS-CoV-2.

Ο χώρος της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής έχει περιοριστεί αρκετά, μετά τη μετατροπή δύο θαλάμων νοσηλείας σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, όπου γίνονται τελικά οι δειγματοληψίες του προσωπικού για το μοριακό τεστ. Η μείωση του διαθέσιμου χώρου έχει σαν αποτέλεσμα το συγχρωτισμό εργαζομένων και φοιτητών κατά την ενημέρωση και τα μαθήματα. Παρόλο το συνωστισμό, δεν έγινε απολύμανση της Παιδοψυχιατρικής μετά το πρόσφατο κρούσμα της φοιτήτριας, με συνέπεια να αυξάνεται η πιθανότητα διασποράς του ιού σε ασθενείς και προσωπικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και εργαζόμενοι με ευπάθεια σε λοιμώξεις.

Ο κίνδυνος μετάδοσης αυξάνεται ακόμη περισσότερο λόγω της αδυναμίας ασθενών με ψυχικά νοσήματα για εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής (π.χ. πλύσιμο χεριών, μάσκα) και τήρηση αποστάσεων. 

Ανεπαρκείς είναι και οι χώροι της Ψυχιατρικής, με αποτέλεσμα οι ειδικευόμενοι της κλινικής αυτής να συνωστίζονται καθημερινά με τους φοιτητές Ιατρικής σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας χωρίς δυνατότητα για τήρηση αποστάσεων. Συνωστισμός επικρατεί επίσης και στα δρομολόγια των λεωφορείων, με τα οποία μετακινούνται φοιτητές από και προς το ΠΑΓΝΗ και το πανεπιστήμιο. 

Τη μετάδοση λοιμώξεων διευκολύνει και ο περιορισμένος αριθμός τεστ που γίνονται. Πολλοί εργαζόμενοι χρειάζεται να ζητήσουν και να επιμείνουν οι ίδιοι για τη διενέργεια τεστ μετά από έκθεση σε κρούσμα, το οποίο δεν πραγματοποιείται σε όλους, καθώς οι ασυμπτωματικές στενές επαφές κρουσμάτων δεν δικαιούνται δωρεάν τεστ. Aκόμη και όσοι κάνουν τεστ, συχνά αναγκάζονται να εργάζονται μέχρι να βγει το αποτέλεσμα χωρίς να βγουν σε καραντίνα, αφού δεν θεωρείται υψηλού κινδύνου έκθεση αν φορούσαν απλή μάσκα.

Την ενδονοσοκομειακή διασπορά ευνοεί και η ανεπάρκεια μέσων ατομικής προστασίας. Οι μάσκες δίνονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου με το σταγονόμετρο (συνήθως μία ανά βάρδια), ενώ δεν παρέχονται υποχρεωτικά δωρεάν στους φοιτητές, παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν κάνει στην πρυτανεία.

Ο λόγος για τις πετσοκομμένες καραντίνες των υγειονομικών δεν είναι άλλος από τις χρόνιες σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αφού αν βγουν σε καραντίνα όλοι όσοι θα έπρεπε, θα διαταραχθεί η λειτουργία των υποστελεχωμένων τμημάτων. 

Τα περιστατικά αυτά, όπως και δεκάδες άλλα που καταγγέλλονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας, είναι ενδεικτικά της αδιαφορίας των κυβερνήσεων και των διοικήσεων για τη διαφύλαξη της υγείας μας, την οποία ρισκάρουν στην προσπάθεια να περιορίσουν το κόστος για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για επαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Οι κυβερνήσεις φέρουν ευθύνη για τη διαχρονική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας που ακολουθούν. Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η υποστελέχωση, ο μειωμένος αριθμός τεστ, ο συγχρωτισμός σε ΜΜΜ, η ανεπάρκεια μασκών. Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, το συμβιβασμό και τον μετριασμό των αντιδράσεων στα όρια του εφικτού.

Διεκδικούμε:

Να βγουν σε 14ήμερη καραντίνα και να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για SARS-CoV-2 όλοι οι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, που ήταν επαφές του κρούσματος

Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους εργαζόμενους σε δομές υγείας και στους φοιτητές ιατρικής

Να γίνει απολύμανση των χώρων της Παιδοψυχιατρικής

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας

Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας, δωρεάν παροχή τους στους φοιτητές ιατρικής

Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για επέκταση των υποδομών του νοσοκομείου. Όχι στη συρρίκνωση και συγχώνευση κλινικών

πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων από και προς το νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, διαχωρισμός του δρομολογίου για Πανεπιστήμιο από αυτό για ΠΑΓΝΗ

Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα λειτουργεί με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών."