Κρήτη

Ηράκλειο

Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

ktiria.jpg

Ημερίδα με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια” διοργανώνει μεθαύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Ενυδρείο Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα διαχείρισης και σχεδιασμού για την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα με έμφαση σε εφαρμογές στα δημοτικά κτίρια, η παρουσίαση των επιδεικτικών έργων της Πράξης ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ, αλλά και η ανάπτυξη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Η Πράξη ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ αποσκοπεί μέσα από μια συνεκτική προσέγγιση να υποστηρίξει νέες λύσεις που θα υιοθετηθούν και θα υλοποιηθούν στη διασυνοριακή περιοχή και συγκεκριμένα:

(α) Προωθεί και ενθαρρύνει καινοτόμες τεχνολογίες & υλικά ΕΞΕ στα κτίρια μέσω επιδεικτικών ώριμων έργων λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες και τις παραδοσιακές μορφές αρχιτεκτονικής,

(β) Αναπτύσσει μία καινοτόμα κοινή διασυνοριακή προσέγγιση που προτυποποιεί τις διαδικασίες: συλλογής στοιχείων του κτιριακού αποθέματος, απόφασης των βέλτιστων μέτρων αναβάθμισης και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων έργων. Το προτεινόμενο έργο τηρεί ένα ενιαίο χαρακτήρα, προσδοκώντας την επεκτασιμότητα των αποτελεσμάτων σε όλη την επιλέξιμη περιοχή Ελλάδας Κύπρου.

Το έργο προχωρά παραπέρα από τις τρέχουσες πρακτικές, αφού προτυποποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και επιπλέον, παρέχει έτοιμες λύσεις αντιπροσωπευτικών τύπων κτιρίων της διασυνοριακής περιοχής, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από άλλους Δήμους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δεν έγινε η δίκη για τον θάνατο της 31χρονης

δικαστηρια

Στις δικαστικές αίθουσες επρόκειτο να αναβίωνε σήμερα η υπόθεση θανάτου της 31χρονης Κλειούς, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή σε διαμέρισμα όπου διέμενε με τον 43χρονο, σήμερα, σύντροφό της, στον Μασταμπά Ηρακλείου, στα τέλη Νοεμβρίου του 2019.

Ο 43χρονος κατηγορούμενος, θα καθόταν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς φέρεται από τις Αρχές ως υπαίτιος για τον θάνατο της συντρόφου του.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν τη γυναίκα να αφήνει την τελευταία της πνοή από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, καθώς δίπλα της είχαν βρεθεί τα "σύνεργα του θανάτου". Μάλιστα ο ίδιος ο 43χρονος φέρεται να κάλεσε το ΕΚΑΒ και να είπε στην αστυνομία, ότι η Κλειώ πέθανε μετά τη μοιραία δόση.

Ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του, και έδειξε ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία, καθώς η 31χρονη έφερε μώλωπες στο σώμα της, τραύματα στο κεφάλι και ίχνη στραγγαλισμού στον λαιμό της.

Ο 43χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι τη σκότωσε, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τέτοιο σκοπό, και ότι το κακό έγινε χωρίς να το καταλάβει.

Η δίκη δεν θα γίνει λόγω covid και με δεδομένο ότι υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο κράτησης του κατηγορούμενου, θα οριστεί νέα δικάσιμος.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν