Κρήτη

Ηράκλειο

Γονείς μαθητών: Όχι στην καρατόμηση των ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μοιρών

σχολείο

Σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού με τους γονείς και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη λειτουργίας της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018. 
Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο περαιτέρω αγωνιστικής δράσης, μετά την προφορική ενημέρωση  των γονέων από τον Διευθυντή του σχολείου ότι θα λειτουργήσει για τη φετινή χρονιά η ειδικότητα των ψυκτικών (ειδικότητα Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού), αλλά όχι των ηλεκτρολόγων (ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων).

Σε σχετική ανακοίνωση οι γοενείς αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι γονείς δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, κόντρα στη λογική των προαποφασισμένων μέτρων και περικοπών, της περιστολής των δαπανών που αφορούν στην Παιδεία, στις προσλήψεις καθηγητών.
Δεν είναι δυνατόν παιδιά λαϊκών οικογενειών από το ΕΠΑΛ Μοιρών - το μοναδικό που καλύπτει την περιοχή της Μεσαράς- να απαιτείται να μετακινούνται πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα ή να μετακομίσουν προκειμένου να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου όπου λειτουργεί η συγκεκριμένη ειδικότητα ή ακόμη να εξαναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα.
Εμείς οι γονείς  δεν  συμβιβαζόμαστε  με τη μιζέρια της έλλειψης καθηγητών, με το σχολείο που υπολειτουργεί καθώς λείπει ο βασικός αριθμός των απαιτούμενων εκπαιδευτικών και που με κριτήριο το δημοσιονομικό κόστος εκβιάζει τα παιδιά μας να ακολουθήσουν άλλο δρόμο από τις μορφωτικές ανάγκες τους.
Θα συμμετέχουμε μαζικά την Παρασκευή 28/9  στις 13:30  στην Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση στο Ηράκλειο.
Απαιτούμε:
Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών και να λειτουργήσουν με πλήρη στελέχωση εκπαιδευτικών.

Επικοινωνία του βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη με τον Υπουργό Παιδείας την ανάγκη λειτουργίας ειδικότητας ηλεκτρολογίας στο ΕΠΑΛ Μοιρών

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, του εξέθεσε το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη μη λειτουργία ειδικότητας ηλεκτρολογίας στο ΕΠΑΛ Μοιρών του Δήμου Φαιστού.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για την τεράστια αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί, τις συνελεύσεις και τις διαμαρτυρίες, λόγω της μη λειτουργίας της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων στο ΕΠΑΛ Μοιρών. Του επεσήμανε ότι είναι το μοναδικό ΕΠΑΛ που καλύπτει την περιοχή της Μεσσαράς, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι μαθητές θα υποχρεωθούν να μετακινούνται πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα, ή θα υποχρεωθούν να μετακομίσουν προκειμένου να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου όπου και λειτουργεί η συγκεκριμένη ειδικότητα, ή ακόμη θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα. Τέλος, του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία προς στον συγκεκριμένο Δήμο, που καλύπτει μία πολυπληθή περιοχή της Κρήτης.

Κρήτη

Συλλυπητήρια Φραγκάκη για το θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

μανώλης φραγκάκης

Τα του συλλυπητήρια για τον θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης:

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα τον αναπάντεχο θάνατο ενός συνδημότη μας, εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στον ανωτέρω χώρο.

Θέλω να εκφράσω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια,  τους οικείους του και ιδιαίτερα στα παιδιά του  και να δηλώσω πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με όσα μέσα διαθέτει, θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά του εκλιπόντος, προκειμένου να τα στηρίξει ψυχολογικά και ηθικά σε αυτή την αβάσταχτη συνθήκη που καλούνται να ανταπεξέλθουν".

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Φαιστού: Ενεργοποίηση νέας γεώτρησης

Νέα μαρτυρία για Λιγνάδη: "Κατέβηκε μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος"

Μυτιλήνη - Καρά Τεπέ: Έγκυος Αφγανή αυτοπυρπολήθηκε στη σκηνή της