Κρήτη

Ηράκλειο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει τις προθέσεις του ΤΕΑΥΦΕ

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει λάβει γνώση από ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών του κλάδου του Φαρμάκου της πρόθεσης της διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ να εκδιώξει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την Ένωση Συνταξιούχων από τα γραφεία τους με πρόσχημα «την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου».

Για το ΕΚΗ αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας  χωρίς πρακτικό και μετρήσιμο όφελος για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους δεν είναι αξιοποίηση. Η διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ταμείου αλλά υπάλληλος των ασφαλισμένων που το συντηρούν με τις εισφορές τους γι αυτό και πρέπει να υπάρξει διάλογος με τις Ομοσπονδίες. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκλαμβάνει αυτή την ενέργεια ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και κατάργηση του κοινωνικού ελέγχου. Το ΕΚΗ θα συμπαρασταθεί σε κάθε ενέργεια των  Σωματείων που διώκονται  για προάσπιση  των εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι αγωγές εξώσεως που κατατέθηκαν από το ΤΕΑΥΦΕ στην Ένωση Συνταξιούχων, στο Συνδικάτο Φάρμακου και στην ΠΟΙΕΦΣΕΚ και εκδικάζονται την ίδια ημέρα (8.10.2020), θέλουμε να τονίσουμε σε αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά την «αξιοποίηση της ακίνητης περιούσιας των ασφαλισμένων» σαν δική τους υπόθεση ότι δεν είναι ιδιόκτητες του Ταμείου! Ιδιοκτήτες του ταμείου είναι οι ασφαλισμένοι – εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι με τις εισφορές που έχουν καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί αυθαίρετα και καταχρηστικά είς βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγάλο αντιπλημμυρικό στο Γάζι

Αντιπλημμυρικό έργο

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με την ανάδοχο εταιρεία. Το παρών στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Γιώργος Πετούσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Ρένα Παπαδάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Έργων Οδοποίας Βούλα Κουτάντου.

Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με πόρους που μεταφέρθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος και ο προϋπολογισμός του έπειτα από τη δημοπράτηση ανέρχεται στα 3.314.032,84 €. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερα σημαντικό που προσπαθεί να επιλύσει τα διαχρονικά πλημμυρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και της Αμμουδάρας.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τον πρώην Δήμο Γαζίου επί δημαρχίας Γ. Μαρκογιαννάκη και εντάχθηκε αρχικά σε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Φιλόδημος από το Δήμο Μαλεβιζίου την προηγούμενη δημοτική περίοδο, επί θητείας Κ. Μαμουλάκη. Η νέα Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δρομολόγηση κάθε αναγκαίας διαδικασίας προκειμένου το έργο να ωριμάσει και να δημοπρατηθεί. Παρακολουθώντας στενά κάθε στάδιο η νέα Δημοτική Αρχή έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις για την υφιστάμενη μελέτη και ολοκλήρωσε απρόσκοπτα τις διαδικασίες δημοπράτησης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Η θωράκιση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες δεν γίνεται με λόγια και ευκαιριακή κριτική. Γίνεται με έργα. Είμαι βέβαιος οτι αυτό ακριβώς θέλουν και οι συμπολίτες μου.

Με χαρά υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής αντιπλημμυρικής προστασίας στο Γάζι. Ένα μεγάλο έργο τελικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ. Επόμενος στόχος η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η εκκίνηση του αντιπλημμυρικού έργου στο Τσαλικάκι.

Τα μεγάλα έργα δεν πραγματοποιούνται από έναν, αλλά με ομαδική δουλειά. Θέλουν πίστη, συνέχεια και συνέπεια.  Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους Κώστα Μαμουλακη και Γιώργο Μαρκογιαννάκη.

Ο Δήμος έχει συνέχεια. Χτίζουμε πάνω στα θετικά  και αλλάζουμε το Μαλεβίζι».

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 30 μήνες, καθιστώντας το ένα έργο για το οποίο θα χρειαστεί η υπομονή και κατανόηση των δημοτών. Είναι όμως εξαιρετικά απαραίτητο να θωρακιστούν οι περιοχές που χρόνια τώρα πλήττονται με την πρώτη βροχή, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοικίες και επιχειρήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα δημοτών και επισκεπτών.  Αυτά τα ζητήματα προσπαθεί να επιλύσει η μελέτη με έργα που εστιάζονται αφενός σε ήπιες διευθετήσεις των χειμάρρων και αφετέρου σε κατασκευή βασικών συλλεκτήρων ομβρίων.