Κρήτη

Ηράκλειο

Έπεσαν οι υπογραφές για τη βελτίωση του δρόμου Γαρίπα - Ίνι

από την υπογραφή

Υπογράφηκε, σήμερα Παρασκευή 22/05/2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση δρόμου Γαρίπα - Ίνι»  μεταξύ του Δήμαρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας αφοι Παπουτσάκη αναπτυξιακή τεχνική Α.Ε., παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Κώστα Αραβιάκη και των προέδρων των κοινοτήτων Γαρίπας Νίκου Βασιλάκη και Ινίου Νεκτάριου Κοκολάκη.

Το έργο έχει συνολικό π/υ 735.000,00€, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Κρήτης και αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού Γαρίπα - Ίνι ώστε να αποκτηθούν τέτοια χαρακτηριστικά στο οδικό δίκτυο που να προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στη μετακίνηση μέσω αυτής και να αποτελέσει την κύρια οδό σύνδεσης των οικισμών Γαρίπα-Μαχαιρά-Ίνι. Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται – πέρα από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης - και έργα απορροής ομβρίων. Ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του ανωτέρου έργου ανέρχεται σε 15 μήνες.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης,  εξέφρασε την ικανοποίηση του  για την συμβασιοποίηση του παραπάνω ζωτικού έργου το οποίο - όπως τόνισε – «θα βελτιώσει την ασφαλή προσβασιμότητα του  
δρόμου Γαρίπα – Ίνι» προσθέτοντας ότι «η αποκατάσταση και η βελτίωση της οδοποιίας του Δήμου μας, αποτελεί από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει θέσει σε προτεραιότητα η Δημοτική μας Αρχή, καθώς ως Δήμος διαθέτουμε πολλά χιλιόμετρα δρόμων, όπου απαιτούνται συστηματικές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσής τους». Τέλος, ο κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άριστη συνεργασία και για τη χρηματοδότηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης.

Κρήτη

Η Κρήτη θρηνεί ξανά ανθρώπινη ζωή...

Τροχαίο

Έναν ακόμη νεκρό άνθρωπο στην άσφαλτο θρηνεί η Κρήτη.

Ο οδηγός του οχήματος που το απόγευμα ενεπλάκη σε τροχαίο στην Εθνική Οδό πολύ κοντά στον κόμβο του Ταυρωνίτη, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας συγγενείς και φίλους, στον πόνο και τη θλίψη.

To τροχαίο σημειώθηκε όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. 

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός του ενός οχήματος να πεταχτεί από το όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά.

Δυστυχώς όμως, τα τραύματά που υπέστη δεν άφησαν περιθώρια κι έτσι ο άτυχος 65χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η Κρήτη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στην άσφαλτο και το νησί γίνεται ξανά θεατής ενός εφιάλτη δίχως τέλος...

(Φωτογραφία αρχείου)