Κρήτη

Ηράκλειο

Έπεσαν οι υπογραφές για τη βελτίωση του δρόμου Γαρίπα - Ίνι

από την υπογραφή

Υπογράφηκε, σήμερα Παρασκευή 22/05/2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση δρόμου Γαρίπα - Ίνι»  μεταξύ του Δήμαρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας αφοι Παπουτσάκη αναπτυξιακή τεχνική Α.Ε., παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Κώστα Αραβιάκη και των προέδρων των κοινοτήτων Γαρίπας Νίκου Βασιλάκη και Ινίου Νεκτάριου Κοκολάκη.

Το έργο έχει συνολικό π/υ 735.000,00€, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Κρήτης και αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού Γαρίπα - Ίνι ώστε να αποκτηθούν τέτοια χαρακτηριστικά στο οδικό δίκτυο που να προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στη μετακίνηση μέσω αυτής και να αποτελέσει την κύρια οδό σύνδεσης των οικισμών Γαρίπα-Μαχαιρά-Ίνι. Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται – πέρα από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης - και έργα απορροής ομβρίων. Ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του ανωτέρου έργου ανέρχεται σε 15 μήνες.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης,  εξέφρασε την ικανοποίηση του  για την συμβασιοποίηση του παραπάνω ζωτικού έργου το οποίο - όπως τόνισε – «θα βελτιώσει την ασφαλή προσβασιμότητα του  
δρόμου Γαρίπα – Ίνι» προσθέτοντας ότι «η αποκατάσταση και η βελτίωση της οδοποιίας του Δήμου μας, αποτελεί από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει θέσει σε προτεραιότητα η Δημοτική μας Αρχή, καθώς ως Δήμος διαθέτουμε πολλά χιλιόμετρα δρόμων, όπου απαιτούνται συστηματικές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσής τους». Τέλος, ο κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άριστη συνεργασία και για τη χρηματοδότηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης.

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.