Κόσμος

Μέρκελ: Να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ξανά

Η κ. Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η υπέρβαση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η κύρια προτεραιότητα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της χώρας της.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο podcast της σήμερα Σάββατο, η Μέρκελ είπε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει συμφωνία για το σχέδιο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (840 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει τις οικονομίες της ΕΕ να ανακάμψουν από τις κλειδαριές με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Πρόσθεσε ότι η χώρα της θα παίξει «έντιμο μεσίτη» στις διαπραγματεύσεις.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ξανά, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας για καινοτομία και πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική μας συνοχή», δήλωσε η Μέρκελ. «Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε το συντομότερο δυνατό σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ και τα μέτρα ανάκαμψης».

Η γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη προειδοποιήσει τους συναδέλφους ηγέτες της ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη του μπλοκ και θα διακινδυνεύσουν μια αναταραχή στις αγορές εάν δεν ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τον επόμενο μήνα.

Το πρώτο τεστ της γερμανικής προεδρίας

Η διασφάλιση της επίτευξης της συμφωνίας θα είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ στη Γερμανία, η οποία ξεκινά τον Ιούλιο.

Το πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο πρέπει να κερδίσει την υποστήριξη καθενός από τα 27 έθνη του μπλοκ, θα χρηματοδοτηθεί από κοινή έκδοση χρέους -κάτι που αποτελεέι ένα σημαντικό βήμα προς μια στενότερη οικονομική ολοκλήρωση.

Κόσμος

Επίσκεψη Πρέσβειρας της Γαλλίας στο ΓΕΕΦ - Συνάντηση με Δημόκριτο Ζερβάκη

Από τη συνάντηση με τον Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κα. Salina Grenet – Catalano, πραγματοποίησε στις 22 Ιανουαρίου 2021, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της  και συναντήθηκε με τον κρητικό Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έγινε ανασκόπηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, όπου διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο αυτής ενώ καταγράφηκαν τομείς για περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κα. Salina Grenet – Catalano, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ.
Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κα. Salina Grenet – Catalano, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημόκριτος Ζερβάκης: Με γυναίκες και άνδρες των τεθωρακισμένων Λευκωσίας στα πολυβόλα

Μήνυμα ισχύος και αποτροπής από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου (Φωτογραφίες)