Κόσμος

Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως κατέγραψε ο ΠΟΥ

κορωνοϊός έρευνα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο – τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια μέρα από την αρχή της πανδημίας – ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκφράζοντας ανησυχία για τις φτωχές χώρες, καθώς οι πλούσιες βγαίνουν από το lockdown.

«Έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην τακτική συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι σχεδόν τα 2/3 των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν σε μόλις τέσσερις χώρες.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», σημείωσε.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα ζευγάρια μεταθέτουν το γάμο τους για το 2021 - Τί γίνεται με τις βαπτίσεις

κουφέτα γάμος

Ζημιά που αγγίζει το 90% έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που φιλοξενούν δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις, απόρροια των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Οι ακυρώσεις αυτών των εκδηλώσεων φτάνουν το 70% με 80% σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων γνωστού ομίλου εστίασης στο Ηράκλειο Στέλιο Ρουσοχατζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη.

Ζοφερή αναμένεται η εικόνα και τον ερχόμενο χειμώνα καθώς όπως είπε ο κ. Ρουσοχατζάκης το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό, ενώ ακόμα κι αυτοί που ενδιαφέρονται για κάποια εκδήλωση, προσέρχονται αρκετά συγκρατημένοι.

Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους εφαρμόζουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν. Οι εκδηλώσεις γίνονται φέτος σε υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, οργανωμένες στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης Κάτω Γουβών π. Δημήτριος Μιχούδης ανέφερε την μεγάλη μείωση που παρατηρείται μετά την καραντίνα στους γάμους καθώς τα ζευγάρια φοβούνται να προχωρήσουν – υπό αυτές τις συνθήκες – στο μυστήριο. Κάποιοι γάμοι θα γίνουν από τον Ιούλιο έως το φθινόπωρο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται πως μετατέθηκαν για το 2021.

Σε ό,τι αφορά στις βαπτίσεις δεν ισχύει το ίδιο καθώς γονείς και ανάδοχοι προχωρούν κανονικά στο μυστήριο, έστω και με λιγότερους προσκεκλημένους.