Κόσμος

Ισπανία: Σοκ από τη δολοφονία 83χρονης από 80χρονο για να τη ληστέψει

Ισπανία αστυνομία (AP Photo/Manu Fernandez)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία η σύλληψη ενός 80χρονου άνδρα για τη δολοφονία μιας 83χρονης πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία κίνητρο του 80χρονου, ο οποίος έπαιζε μπίνγκο με το θύμα του, ήταν η ληστεία.

Η δολοφονία της 83χρονης είχε καταγραφεί στις 22 Μαΐου του 2019 όταν η γυναίκα που τη φρόντιζε ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της. Γείτονες που μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης στην πόλη Φουενλαμπράντα, κοντά στη Μαδρίτη, τη βρήκαν νεκρή ενώ στο κορμί της έφερε σημάδια από χτυπήματα με μαχαίρι.

Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι από το σπίτι της 83χρονης έλειπαν περίπου 8.000 ευρώ και μεγάλος αριθμός κοσμημάτων με την πόρτα να μην είναι παραβιασμένη, στοιχείο που «έδειξε» στους αστυνομικούς πως τα πού έπρεπε να κινηθούν.

«Όπως διαπιστώσαμε τις επόμενες ημέρες του φονικού ο 80χρονος είχε επιστρέψει στην αίθουσα μπίνγκο στην οποία έπαιζε και η 83χρονη, με πολλά χρήματα στην κατοχή του» εξήγησαν οι αστυνομικοί στην ανακοίνωση της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Στο σπίτι του 80χρονου βρέθηκαν, μάλιστα, διάφορα αντικειμένα, ανάμεσα στα οποία και δύο θήκες για κοσμήματα που ανήκαν στην ηλικιωμένη.

Κόσμος

Ντάτσιτς: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους εξαιτίας των κρουσμάτων

Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας.

«Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

Πηγή: ΑΜΠΕ