Κοινωνία

Κα.Ιωάννα 109 ετών: Μια από τις μακροβιότερες γυναίκες στον κόσμο μας εξηγεί τα μυστικά της

κα Ιωάννα Ικαρία

Πρόκειται για την κυρία Ιωάννα. Η ίδια έχει φτάσει αισίως τα 109 χρόνια. Όσον αφορά την καταγωγή της, αυτή είναι από το νησί της Ικαρίας. Μάλιστα, είναι μία από τις μακροβιότερες γυναίκες που ζουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά «Στην καλύβα ευτυχία, στο παλάτι δυστυχία» δηλώνει η κυρία Ιωάννα στον ΑΝΤ1.«Η χαρά δίνει στον άνθρωπο τη δύναμη να συνεχίζει τη ζωή. Εγώ από παιδάκι είμαι δημιουργός και όταν καταφέρω κάτι πηδάω από τη χαρά μου!».

Περισσότερες πληροφορίες για την κα. Ιωάννα από το νησί της Ικαρίας

Στα 109 της χρόνια η κυρία Ιωάννα είναι υγιής και υποστηρίζει πως «είναι δύο πράγματα που έχουν πει ο άνθρωπος να τα έχει γερά και καλά και να τα φροντίζει. Είναι ο ψυχικός κόσμος και να μην έχεις μέσα σου κακία και να αγαπάς το ωραίο, να χαίρεσαι και να μην ζηλεύεις, η ζήλεια είναι ασθένεια». Η κυρία Ιωάννα γεννήθηκε το 1911 στις Ράχες Ικαρίας και για πάνω από 100 χρόνια υφαίνει στον αργαλειό της.

«Ο αργαλειός μου είναι η ζωή μου. Είναι η δημιουργία. Από παιδί είμαι μέσα στον αργαλειό, με γέννησε και η μάνα μου μέσα», είπε. «Η Ικαρία είναι ωραία. Μία ένεση μου βάζει ρε παιδιά σας το ορκίζομαι. Μου έρχεται ο καθαρός αέρας του πεύκου που είναι γεμάτο πεύκα», δηλώνει η κυρία Ιωάννα.

Ακολουθεί βίντεο, με τις δηλώσεις της κ. Ιωάννας

 

 

Κοινωνία

Αδέλφια 12 και 10 χρόνων έκλεψαν για… πέμπτη φορά

σύλληψη - κλοπή

Για πέμπτη φορά μέσα σε ένα μήνα, βρέθηκε αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη για τον ίδιο λόγο μια γυναίκα στην Άρτα που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων παιδιών της, καθώς τους τσάκωσαν και πάλι για κλοπή!

Τα δυο παιδιά, ένας 12χρονος και ένας 10χρονος, είχαν τρυπώσει το βράδυ της Πέμπτης σε μια καφετέρια στην Άρτα και είχαν κλέψει χρήματα από την τσάντα της ιδιοκτήτριας. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι «άγουροι» δράστες ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια καθώς, από τις αρχές Ιουλίου, τους είχαν τσακώσει άλλες… τέσσερις φορές! Έτσι, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής τους ηλικίας και σε βάρος της μητέρας τους σχηματίστηκε δικογραφία.