Ελλάδα

Παρελθόν ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια

αστυνομική ταυτότητα

Με το καλημέρα ακύρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τον μεγάλο διαγωνισμό που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το σύστημα έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας είχαν σχεδιάσει έναν διαγωνισμό – μαμούθ, με κόστος γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ (!) καθώς ο ανάδοχος δεν θα έστηνε μόνο το τεχνολογικό σύστημα αλλά θα το λειτουργούσε με 20ετή σύμβαση.

Πριν ακόμα ξεκινήσει ο διαγωνισμός είχαν φτάσει – στους προκατόχους του Μιχ. Χρυσοχοΐδη – καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι προδιαγραφές του συστήματος κυκλοφορούσαν επί μήνες στην αγορά! Ετσι, όμως, δεν γίνονται διαγωνισμοί! Υποτίθεται πως οι προδιαγραφές είναι απόρρητες και μοιράζονται μόνο στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό υπό συγκεκριμένους όρους εμπιστευτικότητας.

Οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν και η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού. Το ερώτημα είναι με ποιους όρους θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός αφού η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κυρίως απέναντι στις ΗΠΑ.

πηγή: newmoney.gr

Ελλάδα

Πάνω από 175 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τριήμερο

Πρόσφυγες

Νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 3ημερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από 07.00 της Παρασκευής έως 07.00 σήμερα Δευτέρα υπήρξε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στη Χίο όπου εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Επίσης καταγράφησαν 5 περιστατικά αποβιβάσεων σε ακτές νησιών.

Ειδικότερα 2 περιστατικά στη Λέσβο με 81 πρόσφυγες-μετανάστες και δυο διακινητές, ένα στο Αγαθονήσι με 43 πρόσφυγες-μετανάστες και ένα στη Σύμη με 21 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Σημειώνεται πως το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο με τους ανέμους να φτάνουν ως 8 μποφορ δεν υπήρξε καμία άφιξη προσφύγων-μεταναστών.