Ελλάδα

Παρελθόν ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια

αστυνομική ταυτότητα

Με το καλημέρα ακύρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τον μεγάλο διαγωνισμό που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το σύστημα έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας είχαν σχεδιάσει έναν διαγωνισμό – μαμούθ, με κόστος γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ (!) καθώς ο ανάδοχος δεν θα έστηνε μόνο το τεχνολογικό σύστημα αλλά θα το λειτουργούσε με 20ετή σύμβαση.

Πριν ακόμα ξεκινήσει ο διαγωνισμός είχαν φτάσει – στους προκατόχους του Μιχ. Χρυσοχοΐδη – καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι προδιαγραφές του συστήματος κυκλοφορούσαν επί μήνες στην αγορά! Ετσι, όμως, δεν γίνονται διαγωνισμοί! Υποτίθεται πως οι προδιαγραφές είναι απόρρητες και μοιράζονται μόνο στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό υπό συγκεκριμένους όρους εμπιστευτικότητας.

Οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν και η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού. Το ερώτημα είναι με ποιους όρους θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός αφού η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κυρίως απέναντι στις ΗΠΑ.

πηγή: newmoney.gr

Ελλάδα

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη Μυτιλήνη

σκαφος λιμενικο επιχειρηση διασωσης νυχτα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.