Ελλάδα

Το εμψυχωτικό σκίτσο του Αρκά για τον κορωνοϊό

Το εμψυχωτικό σκίτσο του Αρκά για τον κορωνοϊό

Η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι ειδήσεις για τα θύματα αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως και φυσικά η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, είναι λογικό να δημιουργούν φόβο και πανικό κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας.

Έτσι ο Αρκάς στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας με ένα εμψυχωτικό σκίτσο!

Το εμψυχωτικό σκίτσο του Αρκά για τον κορωνοϊό
Το εμψυχωτικό σκίτσο του Αρκά για τον κορωνοϊό

 

Κόσμος

Κορωνοϊός: Θερίζει ΗΠΑ και Βραζιλία - Εκατοντάδες νέοι θάνατοι

κορωνοϊός Βραζιλία Νότιο Αμερική

Ακόμη 904 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Βραζιλία, ανακοίνωσε αργά το Σάββατο το υπουργείο Υγείας. Το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της Covid-19 ανέρχεται πλέον στη χώρα σε 35.930.

Παράλληλα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 27.075 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας σε 672.846 τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

ΗΠΑ

Ακόμη 749 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του νέου κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Σάββατο στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Μετά τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα ανέρχεται σε πάνω από 109.791, ενώ τα κρούσματα σε τουλάχιστον 1.9 εκατομμύρια σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες - όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία -έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ.