Ελλάδα

Το αισιόδοξο σκίτσο-μήνυμα του Αρκά για την Ελλάδα: «Μου φαίνεται ή…»

Αρκάς

Ο κορωνοϊός και η εξάπλωσή του (καθώς επίσης και τα κρούσματα που καταγράφονται παγκοσμίως) μονοπωλούν την καθημερινότητα όλων μας και αποτελούν αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης ανά τον πλανήτη.

Φυσικά, και όλοι οι καλλιτέχνες- ο καθένας από το δικό του πόστο- έχουν στραφεί «αναγκαστικά», θα μπορούσε να πει κανείς, στον Covid-19, θέλοντας να περάσει ο καθένας τα δικά του μηνύματα.

Από τον τελευταίο άγραφο κανόνα δεν ξέφυγε ούτε ο λαοφιλέστατος Αρκάς. Ο γνωστός σκιτσογράφος το τελευταίο διάστημα καταπιάνεται ολοένα και περισσότερο με τον κορωνοϊό με τις τελευταίες του δημιουργίες να συζητούνται εντόνως στα social media.

Μάλιστα, ένα από τα τελευταία του «χτυπήματα» είχε να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τα αυστηρότατα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και τις υποδείξεις του κ. Τσιόδρα και των υπολοίπων ειδημόνων.

Ποιο ήταν, λοιπόν, το μήνυμα του Αρκά;

Ο κομίστας επέλεξε συνειδητά να δει μισογεμάτο το ποτήρι, βάζοντας σε μπαλονάκι πάνω από το  πρόσωπο του πάνσοφου Μεσσία τα λόγια «Γινόμαστε καλύτερος λαός ή μου φαίνεται;».

Στα σχόλια από κάτω, φυσικά, οι απόψεις διίστανται, όμως το αισιόδοξο νόημα ίσως, εν προκειμένω, και να μην αλλάζει…

Δείτε παρακάτω τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

Αρκάς
Αρκάς

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα, τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

κορωνοϊός Ελλάδα

Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.918 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 55.1% άνδρες.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, κατά το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν τέσσερις θάνατοι ασθενών, με το σύνολο των νεκρών στην Ελλάδα από την πανδημία να ανέρχεται πλέον σε 179.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).