Κοινωνία

Το αισιόδοξο μήνυμα του Αρκά για τον κορωνοϊό

αρκας

Αφιερωμένο στην μέχρι στιγμής επιτυχία των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που αποφάσισε η κυβέρνηση και εφάρμοσε η πλειονότητα των πολιτών είναι το σκίτσο του Αρκά που αναρτήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Με αφορμή την χαραμάδα αισιοδοξίας που άφησε τη Δευτέρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνοντας τα τελευταία στοιχεία ο Αρκάς επιστρατεύει για το σκίτσο του τον.... κορωνοϊό.

Δύο «κύτταρα» του ιού «συζητούν» με το πρώτο να σχολιάζει το γεγονός ότι στους δρόμους κυκλοφορούν πλέον ελάχιστοι.

«Τι θα έλεγες να πηγαίνουμε να τους χτυπάμε το κουδούνι;» απαντά το δευτερό «κύτταρο» απελπισμένο από την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων.

Δείτε το σκίτσο:

 

 

Κοινωνία

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 2 Ιουνίου

λουλούδια

2 Ιουνίου: Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών, Άγιοι Τριάντα Οκτώ Μάρτυρες, Αγία Μητέρα και τα Άγια Τρία Παιδιά της, Όσιος Έρασμος ο Ιερομάρτυρας, Άγιοι Είκοσι Χιλιάδες Μάρτυρες, Ανάμνηση θαύματος Αγίου Ιωάννη του Τραπεζούντιου του εν Ασπροκάστρω αθλήσαντος, Άγιος Δημήτριος από τη Φιλαδέλφεια Νεομάρτυρας, Όσιος Μαρίνος ο Βαάνης, Άγιος Ιωάννης ο Μεγαλομάρτυρας ο Νέος που μαρτύρησε στο Βελιγράδι, Άγιος Αλκιβιάδης ο εν Λουγδούνω, Άγιος Λέανδρος o μάρτυρας ο Ηπειρώτης, Άγιος Ανδρέας πρίγκιπας της Σουζδαλίας, Όσιος Βοδφανός εξ Ουαλίας, Όσιος Αδάλγιος της Νοβάρα, Άγιοι Μαρκελλίνος και Πέτρος οι ιερομάρτυρες, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «των αδελφών του Κιέβου» εν Ρωσία, Άγιος Ευγένιος Επίσκοπος Ρώμης, Άγιοι Φωτεινός ο Επίσκοπος, Σάνκτιος ο διάκονος, Βέτιος, Επάγαθος, Ποντικός, Βιβλίδης, Άτταλος, Αλέξανδρος, Μάτουρος και οι συν αυτώ Μάρτυρες.

Σήμερα  γιορτάζουν οι: Μαρίνος, που ξαναγιορτάζει στις 17 Ιουλίου (Αγίας Μαρίνας Μεγαλομάρτυρος) και στις 18 Οκτωβρίου (Αγίου Μαρίνου του γέροντος), Νικηφόρος, Νικηφορία, που επίσης γιορτάζει και στις 9 Φεβρουαρίου (Οσίου Νικηφόρου ιερομάρτυρος). Κάθε καλό!