Υγεία

Ανακλήθηκε κι άλλο φάρμακο για την υπέρταση! 

xapi.jpg

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλεσε συγκεκριμένες παρτίδες από ένα φάρμακο για την υπέρταση, "διότι το πιστοποιητικό CEP της δραστικής ουσίας losartan που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των εν λόγω παρτίδων τελικού προϊόντος έχει ανακληθεί και δεν προσκομίστηκαν αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων για τις NDEA/NDMA από τον ΚΑΚ".

Είναι μία ακόμα ανάκληση του ΕΟΦ για φάρμακο για την πίεση (υπέρταση)μετά από εκείνη για το IRBESARTAN HYDROCHLOROTHIAZIDE/ACTAVIS (150+12.5) mg και IRBESARTAN HYDROCHLOROTHIAZIDE/ACTAVIS (300+25) mg.

Η σημερινή ανάκληση αφορά τα φάρμακα PRESSDOWN 100 mg, PRESS-DOWN PLUS (100+25) mg και PRESS-DOWN PLUS (50+12,5) mg.
 

Το φάρμακο για την υπέρταση που ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Να σημειωθεί ότι η δραστική ουσία λοσαρτάνη (losartan) στην οποία αναφέρεται η τελευταία ανάκληση του ΕΟΦ, συμπεριλαμβάνεται σε εκείνες (όπως και η ιρβεσαρτάνη από την προχθεσινή ανάκληση) που έχουν συνδεθεί με φόβους για πιθανή τους σύνδεση με καρκίνο.

 

Υγεία

Moderna: Το εμβόλιό μας δεν έχει παρουσιάσει θρομβώσεις σε 64,5 εκατ. δόσεις

moderna

Η Moderna έκανε γνωστό την Τρίτη, μέσω Twitter, ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού δεν φαίνεται να σχετίζεται με θρόμβους.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά τη σύσταση από τον FDA και τα CDC να σταματήσει η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω σπάνιων περιστατικών, που περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος.
 

 

«Μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του συνόλου των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας για το mRNA-1273 μετά από περισσότερες από 64,5 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν παγκοσμίως δεν υποδηλώνει συσχέτιση με εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση (CVST) ή θρομβωτικά επεισόδια», ανέφερε η Moderna, αναφερόμενη στο εμβόλιό της.

Οι αναλύσεις ασφαλείας της Moderna πραγματοποιήθηκαν με χρήση δεδομένων έως τις 22 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με το tweet.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Μάχη της Κρήτης: Ακυρώθηκε η προκλητική εκδήλωση μετά την κατακραυγή

Η Ηρακλειώτισσα επιστήμονας που μπήκε στη λίστα του Forbes

Ισραήλ: Θα επιτρέπεται η περιορισμένη είσοδος γκρουπ ξένων τουριστών τον Μάιο