Οι τοξικοί άνθρωποι είναι παντού στη ζωή μας. Μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι μας, στο φιλικό μας περιβάλλον, αλλά κυρίως στον χώρο εργασίας σου.
Και μερικοί από τους πιο δύσκολους και τοξικούς ανθρώπους που αντιμετωπίζει κανείς στην εργασία είναι οι ανασφαλείς άνθρωποι, σύμφωνα με τον executive coach, συγγραφέα και ειδικό στην ψυχολογία στον χώρο εργασίας, Στέφαν Φαλκ.
Τι είδους προβληματικές συμπεριφορές; Υπάρχουν αρκετές που ο Στέφαν Φαλκ λέει ότι έχει δει επανειλημμένα στα 30 χρόνια που εργάζεται ως σύμβουλος ηγεσίας. Καταρχάς, οι βαθιά ανασφαλείς άνθρωποι τείνουν να ασχολούνται με το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς, κι αυτό μπορεί να τους κάνει πολύ διστακτικούς να εκφράσουν μια γνώμη, να λάβουν μια απόφαση ή να δεσμευτούν σε μια πορεία δράσης. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να υποτιμήσουν τους συναδέλφους τους, να μιλούν συνεχώς για το πόσο απασχολημένοι είναι (χωρίς να είναι), και το χειρότερο από όλα, να ανακατεύονται σε όλα και σε κάνουν να αμφισβητείς κάθε σου κίνηση.
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν τοξικό, ανασφαλή συνάδελφο.
Πέρασε χρόνο μαζί του
Η έλλειψη προσωπικών σχέσεων με έναν τοξικό συνάδελφο είναι ο λόγος που οι στρατηγικές σε μια εταιρεία αποτυγχάνουν γενικά, γράφει ο Φαλκ, ειδικά όταν είσαι σε ανώτερη θέση, όπως διευθυντής. Πρώτα απ ‘όλα, μια απλή συζήτηση με αυτόν τον άνθρωπο ίσως είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν ορισμένες από τις αβεβαιότητές του. Ακόμα πιο σημαντικό, αυτό θα είναι μια ευκαιρία για σένα να τον γνωρίσεις καλύτερα.
Ξεκαθάρισέ του ότι δεν είσαι απειλή
Ένας τέτοιος άνθρωπος θέλεις να σε θεωρεί σύμμαχο και όχι αντίπαλο, ειδικά όταν είναι κατώτερος σου σε θέση. Για να το πετύχεις αυτό, ο ειδικός προτείνει να τον κάνεις να αισθάνεται άνετα μαζί σου και να ξεκαθαρίσεις ότι δεν είσαι απειλή. Το παν είναι να κρατάς τις ισορροπίες.
Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι γνωρίζεις και τι όχι
Οι ανασφαλείς άνθρωποι ανησυχούν πολύ μήπως κάνουν λάθος πράγματα ή μήπως δεν γνωρίζουν σημαντικές πληροφορίες για κάτι. Για να το αποτρέψεις αυτό πριν συμβεί, προτείνει να τους κοινοποιείς πληροφορίες με συγκεκριμένη σειρά. Ξεκίνα με τα πράγματα που γνωρίζεις με βεβαιότητα. Στη συνέχεια, πες τα πράγματα που πιστεύεις ότι είναι αληθινά, αλλά δεν τα γνωρίζεις με βεβαιότητα. Τέλος, μίλα για τα πράγματα που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις αρκετές πληροφορίες.
govastileto.gr
Διαβάστε επίσης
5 κλασικά λάθη που κάνεις στο σεξ όταν είσαι σε σχέση