Πολιτική

Σβίγκου: Η κυβέρνηση απουσιάζει από κάθε διεθνή πρωτοβουλία

Ράνια Σβίγκου

«Η κυβέρνηση απουσιάζει από κάθε διεθνή πρωτοβουλία, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως, δήθεν απομονωμένη» .“Στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης η λάσπη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα ότι «όλοι ίδιοι είναι» τονίζει σε συνέντευξή της η υπεύθυνη στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ράνια Σβίγκου.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική της ΝΔ, η Ράνια Σβίγκου τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν ακολουθεί την ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ασκεί, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο πια, μια αμυντική “διπλωματία της ενημέρωσης”. Απουσιάζει από κάθε διεθνή πρωτοβουλία, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως, δήθεν απομονωμένη».

Σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και την αντίδραση της κυβέρνησης, η Ράνια Σβίγκου υπογραμμίζει ότι «μια σειρά από κεντρικά στελέχη της, κάνουν δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, με εθνικιστικές κορώνες και ρητορείες, με κορυφαία αυτή του κ. Βορίδη». «Δυστυχώς», συνεχίζει, «η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Πρυτανεύει κι εδώ, όπως και γενικότερα στην εξωτερική της πολιτική, η αδράνεια, η ακινησία, καθώς και μια έλλειψη προνοητικότητας, η οποία οφείλεται στην αδυναμία της να διαβάσει σωστά τη διεθνή συγκυρία».

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Θα μιλήσω με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι θα συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος.

Αναλυτικά, από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπλοκή στο ΚΙΝΑΛ: Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ – Σενάρια για Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έξι ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Ανδρουλάκης για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Ολοι είναι καλοδεχούμενοι

Κεγκέρογλου για την υποψηφιότητά του: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την επαφή με την κοινωνία

ESPA BANNER