Πολιτική

Μαριάς σε Μοσχοβισί: Υπάρχει άλλος δρόμος

Μαριάς

Ο Ελληνικός Λαός δεν ανέχεται την ταπείνωση και σύντομα θα σας δώσει την απάντηση που πρέπει γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είπε ο Επικεφαλής του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον Επίτροπο Μοσκοβισί πριν λίγο σήμερα 4/4 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  κατά τη συζήτηση για τη Β’ αξιολόγηση και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς: «Κύριε Μοσκοβισί, η τρόικα τα θέλει μονά – ζυγά δικά της. Παρότι αρνείστε να χορηγήσετε τα εναπομείναντα 19,5 δις ευρώ του κεφαλαίου του τρίτου δανείου εντούτοις απαιτείτε εφαρμογή στο 100% των μνημονιακών μέτρων.

Είτε μειώστε τα μνημονιακά μέτρα κατά 25% είτε προχωρήστε στη διάθεση του υπολοίπου δανείου προκειμένου με τα χρήματα αυτά να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων που λεηλατήθηκαν με το PSI, θέσπιση ειδικού Δημόσιου Ταμείου για τα κόκκινα δάνεια και χρηματοδότηση ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας για επενδύσεις στην Ελληνική οικονομία και μείωση της ανεργίας. Επιστρέψτε ως τρόικα επιτέλους τα 3,5 δις ευρώ που ενθυλάκωσε ο ESM, χρήματα που ανήκουν στην Ελλάδα, χρήματα που αφορούν επιστροφές των κερδών της ΕΚΤ του 2014 από τα Ελληνικά ομόλογα, προκειμένου έτσι να χρηματοδοτηθεί ένα ευρύ αναπτυξιακό Σχέδιο για τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σταματήστε κύριε Μοσκοβισί την πολιτική της λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Σταματήστε ως τρόικα  να πιέζετε και να ζητάτε μείωση  συντάξεων, αύξηση φόρων, ξεπούλημα της ΔΕΗ και της κρατικής περιουσίας αντί  πινακίου φακής».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται την ταπείνωση και σύντομα θα δώσει και στην κυβέρνηση και στην τρόικα και στον κύριο Ντάσελμπλουμ,  που δεν τόλμησε να εμφανιστεί εδώ για να απολογηθεί,  θα τους δώσει την απάντηση που αρμόζει γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Πολιτική

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Αθρόες εισαγωγές κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας από την Τουρκία

Μανωλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή που του εστάλη από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Παραγωγής εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας με την οποία έθετε το ζήτημα αθρόων εισαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση φθηνών, λόγω της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος της Τουρκίας, τουρκικών κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τους Ευρωπαίους παραγωγούς κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

"Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί στους παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας, βλέπουν την εσωτερική αγορά να κατακλύζεται από φθηνά τουρκικά κηπευτικά αμφιβόλου ποιότητας.

Δεδομένου ότι:

Από 1-23 Νοεμβρίου 2020, έχουν ήδη δημοσιευθεί στο σύστημα RASFF, 26 υπερβάσεις MRLs σε φρούτα και λαχανικά από την Τουρκία και φυτοφαρμάκων που έχουν καταργηθεί στην ΕΕ.

Η χρήση τέτοιων φυτοφαρμάκων συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους παραγωγούς που συμμορφώνονται με τα πρότυπα υγείας και περιβάλλοντος.

Η νομοθεσία της ΕΕ που ρυθμίζει τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων διασφαλίζει ότι τα ίδια πρότυπα ασφάλειας ισχύουν εξίσου για τα τρόφιμα που παράγονται στην ΕΕ και εισάγονται από τρίτες χώρες.

Στη στρατηγική «Farm to Fork», θα ληφθούν υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και υγειονομικές πτυχές κατά την εισαγωγή ουσιών φυτοφαρμάκων που δεν εγκρίνονται πλέον στην ΕΕ.

Η ασφάλεια των ευρωπαίων καταναλωτών αποτελεί προτεραιότητα.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Θα αποζημιώσει οικονομικά τους ευρωπαίους καλλιεργητές για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το αυξημένο κόστος που προκύπτει σε αυτούς από την άνιση χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε σχέση με τρίτες χώρες;
Προτίθεται να πραγματοποιήσει νέες επιθεωρήσεις στην πηγή για τον έλεγχο της χρήσης φυτοφαρμάκων στα κηπευτικά στην Τουρκία;'

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία "Ιανός": Αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ για τις καταστροφές - Τα ποσά στην Κρήτη

Εγκυμοσύνη: Όσα πρέπει να προσέχουμε στην περιποίησή μας

Εμβόλια: Η AstraZeneca αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν