Πολιτική

Γαϊτάνης: Ο Κ. Μητσοτάκης κατάφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Τάσος Γαϊτάνης

"Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατάφεραν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Όχι επειδή κερδίσαμε τις εκλογές, αλλά κυρίως γιατί μέσα από δύσκολες καταστάσεις αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα συνεπείς και αποτελεσματικοί. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθε ημέρα που περνά, σηκώνει τον πήχη ψηλότερα και καλείται να υπερασπιστεί το γόητρο και το κύρος των θεσμών και της πολιτικής. Είναι βέβαιο πως με όπλο τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα θα τα καταφέρει", τονίζει σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής" ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Γαϊτάνης κάνει λόγο για μεγάλη πολιτική αλλαγή του 2019 και τονίζει: "Δώδεκα μήνες πριν, χωρίς να δώσει υποσχέσεις σε κοινωνικές ομάδες και να υποκύψει στον αριστερό λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες να του δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να καταφέρει να αλλάξει τη χώρα. Ένα χρόνο πριν, η ΝΔ έβαζε ως προτεραιότητες την καλύτερη λειτουργία του κράτους, τη μείωση της φορολογίας και την προσέλκυση των επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που τόσο πολύ είχε καταρρακωθεί την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για φονικές πλημμύρες στην Εύβοια: Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία

εύβοια πλημμύρες

Τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας συγχρόνως, ότι παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν ελήφθησαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, εκφράζεται η θλίψη του Κινήματος «για το χαμό των συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, που υποστηρίζει επίσης ότι «παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας όλους τους αρμόδιους «έστω και τώρα να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για την προστασία των ανθρώπων, τον περιορισμό των συνεπειών της καταστροφής και την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των πληγέντων».