Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ

ΔΝΤ
 clock 22:52 | 25/11/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η διαδικασία της πρόωρης αποπληρωμής του ακριβού τμήματος των δανείων, ύψους 2,7 δίσ. ευρώ, που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σημειώνεται ότι, η διαδικασία είχε ενεργοποιηθεί, κατόπιν επίσημου αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών, στις 16 Σεπτεμβρίου εφέτος και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την ολοκλήρωσή της υλοποιείται μία ακόμη προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ, με την αποπληρωμή αυτή, ενδυναμώνεται η αξιοπιστία της χώρας, μειώνεται το κόστος δανεισμού, καταβάλλονται μικρότερα ποσά, βελτιώνεται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και ενισχύεται περαιτέρω η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis