Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αγγίζουν τις 12 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις!

συνταξεις

Με το εκρηκτικό κοινωνικό ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων ασχολήθηκε, για άλλη μια φορά, το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, καθώς μόνον στο Ηράκλειο σήμερα οι εκκρεμείς συντάξεις εκτιμώνται στις 10.000 με 12.000, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις αγγίζουν τις 173.000, οι επικουρικές τις 119.000 με 120.000 και οι εφάπαξ τις 60.000. 

Το πρόβλημα- σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- ξεκίνησε το 2012 και διογκώθηκε το 2016, καθώς ο αριθμός των συντάξεων που απονέμονται έως και σήμερα είναι μικρότερος από τον αριθμό των αιτήσεων. Η πολυετής καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων δυναμιτίζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους- πρόκειται για ένα ζήτημα αξιοπρέπειας που έχει αναχθεί σε αγώνα επιβίωσης για ανθρώπους που “ίδρωσαν” επι χρόνια στον επαγγελματικό στίβο...

Για το θέμα, το Ράδιο Κρήτη δέχεται διαχρονικά καταιγισμό τηλεφωνημάτων αλλά και καταγγελιών για φακέλους συντάξεων που “ταξιδεύουν” ανά την Ελλάδα προκειμένου οι συντάξεις να απονεμηθούν από γραφεία με μικρότερο φόρτο εργασίας και οι οποίοι όμως ...χάνονται στη διαδρομή!

Σύμφωνα με τον  βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκερόγλου, η “ρίζα του κακού” είναι ότι το “πριμ παραγωγικότητας” που θεσπίστηκε για τους υπαλλήλους ήταν γενικό και όχι στοχευμένο προς όσους εμπλέκονται στον μηχανισμό της έκδοσης των συντάξεων. Όπως πρόσθεσε, δεν βοηθά η "εμμονή" του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τη μηχανογράφηση ενώ και οι δηλώσεις του περί ηλεκτρονικής απονομή των συντάξεων είναι χωρίς αντίκρυσμα…

Κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, έδωσε βαρύτητα στο γεγονός ότι για το θέμα- που έχει αναλάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα- έχει παρέμβει και η Κομισιόν. Για τον ίδιο, η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης με προσωπικό των γραφείων απονομής συντάξεων.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ζητήθηκε και η οπτική του κυβερνητικού βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη ο οποίος προχώρησε στην εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2021, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, το θέμα θα τακτοποιηθεί. Αναγνώρισε ότι η κατάσταση στο Ηράκλειο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και αυτό οφείλεται στο γεγονός - σύμφωνα με τον ίδιο- ότι από το 2017 είχε αποδεκατιστεί η υπηρεσία απανομής συντάξεων. Τώρα, όπως τόνισε, υπάρχει μια συνεννόηση με τον διοικητή του ΕΦΚΑ προκειμένου να διευκολυνθούν μετακινήσεις υπαλλήλων ώστε να ενισχυθούν τα “αναιμικά” γραφεία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Ηράκλειο: "Ναυμαχία" ΟΛΗ - ΔΕΠΑΝΑΛ για το καφέ Μαρίνα

Κρήτη: Ανοικτοί οι Ναοί για προσευχή - Πώς θα λειτουργήσουν τις εορτές

Κρήτη - Επιδοτήσεις: Πληρωμές "ανάσα" για τους αγρότες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό