Κρήτη

Κρήτη - Επιδοτήσεις: Πληρωμές "ανάσα" για τους αγρότες

αγροτες επιδοτησεις.jpg

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti σήμερα το πρωί εστάλη η δισκέτα με τους δικαιούχους και τα ποσά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς και από το απόγευμα ή αύριο το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών.

Οι πρώτοι στους οποίους θα μπουν τα χρήματα της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης το απόγευμα θα είναι οι δικαιούχοι αγρότες που έχουν λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς και μπορουν να τα λάβουν από τα ATMS. Πρόκειται  για το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα και έτσι ολοκληρώνεται η πληρωμή για τις επιδοτήσεις του 2020.

Θα ακολουθήσουν αμέσως οι πληρωμές για τους παραγωγούς στις υπόλοιπες τράπεζες αύριο ή την Παρασκευή.

Επίσης πληρώνεται μέχρι πριν τα Χριστούγεννα πιθανότατα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου η εξισωτική και τα 126 εκατ ευρώ ενίσχυση σε δικαιούχους αγρότες δηλ τα 30 ευρώ ανά στρέμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των δικαιούχων έχει ήδη αναρτηθεί. Εγκρίθηκαν 143.648 αιτήσεις συνολικού ποσού 126.325.577,26 ευρώ. Σε Πελοπόννησο και Κρήτη υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις από ελαιοπαραγωγούς για ένταξη στο Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο αφορά την «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19». Συγκεκριμένα, από το σύνολο των αιτήσεων οι 33.110 αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Πελοπόννησο και ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης με 29.251 αιτήσεις.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να πληρωθούν οι νέοι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα νέων αγροτώνπου αφορά κάτω τους 40 ετών οι οποίοι λαμβάνουν επιδότηση με ποσοστό αυξημένο σε σχέση με πέρυσι από 25 σε 36%.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Ναυμαχία" ΟΛΗ - ΔΕΠΑΝΑΛ για το καφέ Μαρίνα

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται

Ηράκλειο: Αγγίζουν τις 12 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις!

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1269, σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 46 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 29 στο Ηράκλειο, 10 στο Ρέθυμνο, 3 στα Χανιά και 4 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας: