Πολιτική

Για τις εκκρεμείς συντάξεις παρεμβαίνει κοινοβουλευτικά ο Β. Κεγκέρογλου

Βασίλης Κεγκέρογλου

Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τον Βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη ζητούν: α)  να καταβληθεί άμεσα σύνταξη προσωρινά σε όλους τους συνταξιούχους που την δικαιούνται αλλά λόγω ολιγωρίας της Κυβέρνησης δεν τη λαμβάνουν και β)άμεσες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει με υπευθυνότητα τις αποφάσεις των επιστημόνων και προτείνει ενέργειες και μέτρα προς την κυβέρνηση για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών αλλά και των εθνικών πόρων αλλά προκειμένου να στηριχθούν όλοι όσοι πλήττονται από την υγειονομική και οικονομική κρίση που έπεται και ιδιαίτερα οι αδύναμοι συνάνθρωποί μας. 

Με στοχευμένα μέτρα και χρηστή διαχείριση πρέπει να στηριχθούν εκτός από τις επιχειρήσεις όλοι οι πολίτες ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Υπάρχουν και ενέργειες που δεν έχουν οικονομικό κόστος, αντίθετα αφορούν δικαιούμενα των πολιτών που παρακρατεί ο ΕΦΚΑ χαρακτηρίζοντας τα ως πλεόνασμα και αποθεματικό αλλά λόγω γραφειοκρατίας ή ολιγωρίας δεν τους αποδίδονται.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων από τις οποίες οι κύριες έχουν αυξηθεί κατά πολύ από τις 110.000 που ήταν πριν λίγο καιρό και

επειδή χιλιάδες συνταξιούχοι «μόνο κατά τον τίτλο» δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη.

 

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 

-           Προτίθεστε να καταβάλλετε άμεσα σύνταξη προσωρινά σε όλους τους συνταξιούχους που την δικαιούνται αλλά λόγω ολιγωρίας της Κυβέρνησης δεν τη λαμβάνουν;

-           Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μουλκιώτης ».

 

Πολιτική

Πάσχα - κορωνοϊός: Με υπουργική απόφαση κλείνουν οι εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

Διόδια

«Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ  σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.

Εκκληση στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς απήθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και υπενθύμισε είπε πως θα αποτελέσουν κίνητρο για ταξίδια μετά την έκδοση και του πράσινου πιστοποιητικού. "Είναι αδιανότητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω, είπε και υπενθύμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος,"είπε, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες. Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ημερους εμβολιασμούς. Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο.

ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μία δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer μειώνει κατά 65% τον κίνδυνο μόλυνσης

Τζανάκης για κορωνοϊό: Πρόβλεψη για 2.000 -2.200 κρούσματα μετά την Κυριακή του Θωμά

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.300 οι αστυνομικοί έλεγχοι

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε πως έχουν γίνει πολλά για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του κλάδου και πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει εξειδίκευση μέτρων.