Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Τουριστικοί Πράκτορες Κρήτης: Επιτυχία γνώρισε η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου

Image
τουριστικοι πρακτορες
 clock 08:24 | 02/12/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Με την παρουσία πλέον των 1.000 φιλοξενούμενων πραγματοποιήθηκε , η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με τους συνεργάτες του συνδέσμου να συναντιούνται και να βραβεύουν τους εργαζόμενους που επέδειξαν σημαντική απόδοση και ζήλο, πρωτεργάτες από την οικογένεια του Τουρισμού, Δημοσιογράφους και πολιτικούς που στήριξαν τον Τουρισμό την τρέχουσα σαιζόν

Στην καθιερωμένη Ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ Μιχάλη Βλατάκη είπε τα εξής:

Καλησπέρα σε όλους σας .

Εκ μέρους του ΔΣ σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστούμε όλους τους προερχόμενους από την Οικογένεια του Τουρισμού της Κρήτης καθώς και τις ΑΡΧΕΣ που μας τιμάτε με την παρουσία σας .

Πριν να αρχίσουμε θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μερικές δυστυχώς μεγάλες απώλειες της Τουριστικής Οικογένειας. Χάσαμε τους αγαπημένους σε όλους μας τουριστικούς πράκτορες ΝΤΕΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΌ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ και τον ξενοδόχο ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗ, χάσαμε όμως και πολλούς αφανείς εργάτες του Τουρισμού από την λαίλαπα του κορονοϊού .Σαν ελάχιστο δείγμα του σεβασμού μας για ΟΛΟΥΣ παρακαλώ να σηκωθούμε για ενός λεπτού ΣΙΓΗ.

Πριν να συνεχίσουμε να ευχηθούμε για τα 50 χρόνια στην Οικογένεια του Κωστή Μπαντουβά και στην CRETAN HOLIDAYS, υγεία και χαρές για τα επόμενα 50.

Να καλωσορίσουμε επίσης τους Αθλητικούς συντάκτες της Κύπρου και Ελλάδας που συμμετέχουν στο 33ο Ελληνοκυπριακό Συνέδριο και τους φιλοξενούμε απόψε ,δίνοντας το μήνυμα ότι οι άνθρωποι του Τουρισμού της Κρήτης ,πιστεύουμε και υποστηρίζουμε τον Αθλητικό Τουρισμό.

Ο Σύνδεσμος μας είναι ΠΑΝΤΟΥ. Αποδεικνύει συνεχώς ότι ο Τουρισμός είναι δίπλα στην κοινωνία, συμμετέχοντας και στηρίζοντας φιλανθρωπικές δράσεις ,οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη. Συμμετέχει σε πάμπολες συσκέψεις και συνέδρια που αφορούν τον Τουρισμό. Ενισχύει οικονομικά το Αεροδρόμιο, υπηρεσίες και Δήμους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Τουριστών μας. Συμμετέχει ,χορηγεί και διοργανώνει όλες τις επισκέψεις ΜΜΕ για την προώθηση της Κρήτης και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Τουρισμό της Κρήτης με ΟΛΕΣ τις δυνάμεις μας.

Καθιερωμένο πια να στέλνουμε ένα μήνυμα για την σαιζόν που τελειώνει , και μια μικρή πρόγνωση για την επόμενη.

Η σαιζόν πήγε αριθμητικά καλά και είχαμε προ πανδημίας αριθμούς, δείχνει ότι παρά τις τεράστιες αυξήσεις που είμαστε υποχρεωμένοι λόγω υπογεγραμμένων συμβολαίων να αφομοιώσουμε, θα αφήσει θετικό αποτύπωμα διότι δεν είχαμε προσφορές, όχι ανάλογο των επισκεπτών , αλλά σίγουρα θετικό εάν εισπραχθούν τα χρωστούμενα βέβαια . Περισσότερα στοιχεία με τους ισολογισμούς.

Η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη, το πόσο, θα εξαρτηθεί από την πορεία του Χειμώνα και του πληθωρισμού. Να αναμένουμε πολύ last minute και προσφορές καθώς και γερό στομάχι ξανά. Σας λέω όμως ότι θα τα καταφέρουμε πάλι ,αρκεί να έχουμε την υγειά μας και το Κρητικό μας πείσμα.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στους εργαζόμενους που απομακρύνθηκαν από τον κλάδο στην διάρκεια της πανδημίας και το προβληματικό ,χωρίς αυτούς ΑΥΡΙΟ, για τον τουρισμό μας. Κάνω έκκληση σε όλους τους εργοδότες αλλά και στην Πολιτεία να δώσουμε κίνητρα για την επιστροφή τους αλλά και για να κρατήσουμε αυτούς που έμειναν.

Θα ήθελα μετά από τα δύο εφιαλτικά και πρωτόγνωρα χρόνια της πανδημίας, που δεν επέτρεψαν την καθιερωμένη μας συνάντηση, να κάνουμε μία αναδρομή.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Μάρτιο του 2020 όταν άρχισε ,τις απώλειες ζωών, την καραντίνα, τα μηνύματα για να βγούμε έξω, τα καθημερινά κρούσματα, τον αριθμό των διασωληνομένων ,τους άδειους δρόμους και ουρανούς ,την αβεβαιότητα σε όλες τις δουλειές και ιδιαίτερα στον Τουρισμό. Εμείς αντιδράσαμε. Συναντιόμαστε διαδικτυακά κάθε Σάββατο για πολλές ώρες και βρίσκαμε λύσεις που περνούσαμε στην πολιτεία. Πετύχαμε πολλά και η Κρήτη μας το 2020 και το 2021 εν μέσω πανδημίας έκανε πρωταθλητισμό στον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με όλους τους άλλους προορισμούς.. Κάποιοι άνθρωποι έβαλαν ‘’μπέτι’’ και στήριξαν για να γίνει αυτό και θεωρούμε σημαντικό να τους αναφέρουμε.

Ξεκινώ από τον Λευτέρη τον Αυγενάκη που μας στήριξε ,βρίσκοντας τους υπουργούς ,Γενικούς Γραμματείς κλπ από την Κυβέρνηση για να έρχονται στις συναντήσεις και να μας βρίσκουν λύσεις,

Τον Σταύρο τον Αρναουτάκη που κάθε Σάββατο επι 5 η 6 ώρες ήταν εκεί να μαθαίνει και να μας βοηθά στην αναζήτηση λύσεων ,τον Κυριάκο τον Κώτσογλου που στήριξε την ιδέα των σεμιναρίων για την πανδημία όσο κανείς (όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο το 1.200.000 των επισκεπτών του 2020 και τα 3 εκατομμύρια του 2021,οφείλονται κατά πολύ στην φήμη του ασφαλούς προορισμού που οι εργαζόμενοι είναι εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας) .Η Ιατρική Σχολή και ο κοσμήτορας Γιώργος Κοχιαδάκης που έδωσαν το ΟΚ για τα σεμινάρια. Η καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη με το αχτύπητο δίδυμο τους Δημοσθένη και Βασίλη, Ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος με το εργαστήριο μοντέλο που μας έδινε ασφαλή και γρήγορα αποτελέσματα για να προλαβαίνουμε την εξάπλωση, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης με τις ασφαλείς προβλέψεις του που χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον στον προγραμματισμό μας , όλοι οι εκπαιδευτές των σεμιναρίων με ιδιαίτερη μνεία στον γλυκύτατο καθηγητή Χρήστο Λιονή και στον Αντώνη Παπαδάκη.

Τα κέντρα της BIOMEDIGEN (Ευχαριστούμε Αθηνά Σπανάκη και Μιχάλη Καπελάκη) καθώς και CRETA MEDICARE (Ευχαριστούμε Θανάση Διαμαντάκη, Μανώλη Κατσούλη και Δημήτρη Μπάτση) για την διαχείριση των ελέγχων και των κρουσμάτων όπου υπήρχαν τουρίστες. Την Λένα Μπορμπουδάκη και την συνεργάτιδά της Χριστίνα για την εξαιρετική συνεργασία στους εμβολιασμούς των ανθρώπων του Τουρισμού και όχι μόνο.(ευχαριστούμε Λένα & Χριστίνα)

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε όμως στους Δημάρχους μας Βασίλη Λαμπρινό, Αντώνη Ζερβό, Γιάννη Σέγκο ,Μενέλαο Μποκέα ,Γιώργο Μαρινάκη και την δυναμική Αντιδήμαρχο Πέπη Μπιρλιράκη, που με την Αντιπεριφερειάρχη κα Λιονή ετοιμάζουν το Ρέθυμνο για tourismus champions league

Όλοι αυτοί ήταν παρόντες σε όλες τις συναντήσεις του Σαββάτου και στήριζαν την προσπάθεια μας και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιδήμαρχο και φίλο Κώστα Βαρδαβά για την συμβολή του στον Αθλητικό Τουρισμό και στο στοίχημα της καθαρής πόλης ,καθώς και τον Γιώργο Σισαμάκη για τις προσπάθειες που κάνει να βάλει στο Τουριστικό κάδρο το Ηράκλειο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πολύτιμο φίλο και πάντα δίπλα μας σε ότι μας απασχολεί Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, καθώς και τον φίλο Γιώργο Πιτσούλη.

Ας αφήσουμε όμως στην μνήμη την πανδημία και ας προχωρήσουμε στο μέλλον.

Μαζί μας είναι ένα βασικό κομμάτι της επόμενη Ημέρας του Κρητικού Τουρισμού τα στελέχη του Νέου μας αεροδρομίου ο Γενικός Δντής κος Θάνος Βούρδας και από την κατασκευάστρια εταιρεία ο Κος Σμαραγδάκης Γιάννης. Σας θέλουμε μαζί για νέα ΡΕΚΟΡ στην Κρήτη.

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την αστυνομία μας εκτός αναφοράς, γιατί τουρισμός και ασφάλεια συμπορεύονται και σε αυτό τον τομέα η Κρήτη αριστεύει . Είχαμε βέβαια την τύχη να έχουμε τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Καραμαλάκη αρχηγό πριν και τώρα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ,αλλά και τον Κώστα Λαγουδάκη επιτελάρχη.

Όμως ο Στρατηγός Γιώργος Λιμπινάκης και όλοι οι αστυνομικοί Δντές είναι η κινητήριος δύναμη. Νίκο Σπυριδάκη σε ευχαριστούμε εσένα και την ομάδα σου, για ότι έκανες και κάνεις στην περιοχή μας.

Δεν θα ξεχάσω το μεγάλο στοίχημα που κερδίσατε να μαζεύετε κάθε βράδυ εκατοντάδες μεθυσμένους Βρετανούς και Ολλανδούς στα Μάλια και στην Χερσόνησο ,διότι τα μεσάνυχτα άρχιζε η απαγόρευση κυκλοφορίας και όλα αυτά χωρίς να ανέβει στο facebook κανένα σπασμένο κεφάλι τουρίστα με αίματα….

Γίνεται όμως να μην αναφέρουμε τον Μέγιστο Γιώργο Πλιάκα στο Ηράκλειο και τον Τάσο Τηνιακό στα Χανιά με τις ομάδες τους, καθώς και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που για μία ακόμη δύσκολη χρονιά με αντίξοες συνθήκες τα κατάφεραν.

Πρόσφατη η καταστροφική καταιγίδα που έκλεισε το αεροδρόμιο Ηρακλείου με τον αγαπημένο μας Γιώργο Πλιάκα να ξενυχτάει στον διάδρομο ,τον ευχαριστούμε καθώς και τον Χρήστο Ρέπα με όλους τους εργαζόμενους για την τιτάνια προσπάθεια να ανοίξει το αεροδρόμιο και να φύγουν οι αποκλεισμένοι πελάτες, ο ομιλών και ο Άρης ο Στρατάκης (ο καλύτερος ever Δντής ΕΟΤ) το ζήσαμε, διότι είμαστε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο για να βοηθήσουμε την κατάσταση .

Όλοι όμως που είστε εδώ Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες Διαμερισμάτων, οδηγοί και ιδιοκτήτες πούλμαν, ξεναγοί ,εργαζόμενοι σε Κνωσσό και Μουσείο ,Δντές ξενοδοχείων, ξενοδοχουπάλληλοι, καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, τα παιδιά της AEGEAN της GOLDAIR της SKAI EXPRESS ,της Swissport και πολλών άλλων που ξεχνώ όλων εσάς που δώσατε την ψυχή σας για να τα καταφέρουμε.

Άφησα όμως τελευταίους τους δικούς μας ανθρώπους τους μαχητές των Τουριστικών Γραφείων που διακίνησαν το σύνολο σχεδόν του Τουρισμού της Κρήτης, είστε εδώ μπροστά μου και εκ μέρους των εργοδοτών σας κάνω μία ΥΠΟΚΛΙΣΗ και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η βραδιά όμως σήμερα αφορά και τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ συνεργάτες μας που με το ήθος ,την επαγγελματικότητά και τις υποδειγματικές υπηρεσίες , ευχαριστούν τους επισκέπτες μας και προκαλούν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους ,να τους ακολουθήσουν για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που πρέπει να προσφέρουμε.

Ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΣ την ψυχή του Συνδέσμου Ρία Καψάλη και την εξαιρετική και πανέμορφη Μίρκα Οικονομοπούλου για την παρουσίαση της εκδήλωσής μας

Ακολούθησε η βράβευση των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2022 οι οποίοι παρέλαβαν ΕΠΙΧΡΥΣΗ ΕΛΙΑ (φυσικό κλαδί που έχει επιχρυσωθεί με 24Κ ) με τιμητική πλακέτα, δωρο επιταγή από τα σούπερ μαρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ και κλήρο για την κλήρωση που ακολούθησε για το χρηματικό έπαθλο.

Image
τουριστικοι πρακτορες

Στην κλήρωση για το χρηματικό έπαθλο του Συνδέσμου αξίας 1.000 ευρώ, κέρδισε η  κ. Άννα Λεωβάρη

Στην συνέχεια τιμήθηκαν όπως είθισται εκλεκτοί Ξενοδόχοι πρωτεργάτες του Τουρισμού της Κρήτης

Η κα Ελιάνα & Σπύρος Κοκοτός ,πρωτεργάτες του Τουρισμού Πολυτελείας

Στην ιδιαίτερη μετα την πανδημία χρονιά υπήρξε μια πολύ σημαντική και ιδιαίτερη βράβευση σε μια επιχείρηση και την εκπρόσωπό της που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι δίπλα στους Κρητικούς και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του Τουρισμού. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας στήριξε με δωροεπιταγές τους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Image
χριστινα χαλκιαδακη

Είναι η κα Χριστίνα Χαλκιαδάκη από τα ομώνυμα Σούπερ Μάρκετ.

Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και όχι μόνο κάποια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι στήριξαν τον Τουρισμό και τον Σύνδεσμό μας στο έργο του και θεωρήσαμε επιβεβλημένη της επιβράβευσή τους.

Από το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ ο κ Κωσταντίνος Δεριζιώτης.

Από τον Όμιλο Κρήτη TV , ο κ Μάνος Δασκαλάκης

Από το CRETA CHANEL ,η κα Αντιγόνη Ανδρεάκη

Από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΔΑ η κα Αννα Κωνσταντουλάκη

Από την ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο κ. Λευτέρης Κουρκουλός

και πολλοί άλλοι που επιφυλασσόμαστε για του χρόνου….

Στα δύσκολα αυτά Χρόνια της Πανδημίας και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ,κάποιοι άνθρωποι από την Πολιτεία έβαλαν ‘’Μπέτι’’ .

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου είχαν τεράστια συμβολή σε αυτά που καταφέραμε.

Ο επόμενος και τελευταίος βραβευόμενος ήταν ο Υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος βραβεύτηκε για τις άοκνες και επίμονες προσπάθειές του (με αιχμή του δόρατος το KARTEROS SPORTS CENTER ) να προσελκύσει παγκοσμίου κύρους αθλητικές διοργανώσεις τοποθετώντας την Κρήτη μας στο κάδρο των διεθνών Αθλητικών Προορισμών, ένα επιπλέον σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε το όραμά μας για Τουρισμό 12 Μήνες.

Image
πανταζης

Η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο και γλέντι των παρευρισκόμενων με τον ακούραστο και ταλαντούχο ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Ενέδρα σε πατέρα και γιο στη διασταύρωση - Πυροβόλησαν 20χρονο

Ηράκλειο - Αγία Τριάδα: Το Υπουργείο Πολιτισμού αγοράζει τον ιστορικό ναό της Αγίας Αναστασίας

Κρήτη: Ελεύθερος ο δάσκαλος - Άλλαξαν την κατάθεσή του οι γονείς της 10χρονης

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis