Κρήτη

Μετά το "Κρητικό 'Ιαμα"... πλώρη για σκεύασμα κατά της χοληστερίνης

κρητικο ιαμα παορυσιαση

Εδώ και περίπου έναν μήνα κυκλοφορεί στα φαρμακεία το "Κρητικό 'Ιαμα", το σκεύασμα "γέννημα - θρέμα" της Κρήτης, τόσο στην επιστημονική και φαρμακολογική του σύνθεση, όσο και στη συλλογή των πρώτων υλών, που δεν είναι άλλα, από βότανα της Κρήτης.

Ο Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας Ηλίας Καστανάς, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη για τα πρώτα δείγματα από την ανταπόκριση του σκευάσματος στον κόσμο, τα οποία χαρακτήρισε "ενθαρρυντικά", και δεν απέκλεισε την προοπτική εξαγωγών του, σε χώρες της Ευρωπαϊκή Ενωσης.

Το παλιό, θαυματουργό βραστάρι του παππού "μπήκε"  στο εργαστήριο και μετά από πολύχρονες μελέτες μετουσιώθηκε στις κάψουλες που κυκλοφορούν σήμερα, και καταπολεμούν το κρυολόγημα και την κοινή γρίπη.

Οι μελέτες των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ξεκίνησαν από το 1995 σε κατοίκους της νότιας Κρήτης οι οποίοι κατανάλωναν αφεψήματα από τα συγκεκριμένα βότανα και είχαν μικρότερες επιπτώσεις από τα κρυολογήματα ή τη γρίπη.

Το επόμενο πόνημα, είπε ο κ. Καστανάς, θα είναι σκεύασμα κατά της χοληστερίνης, το οποίο επίσης θα βασίζεται σε βότανα του νησιού.

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου