Κρήτη

Κρήτη: Στη βουλή η επιστολή των εμπόρων για ένταξη του λιανεμπορίου στην επανεκκίνηση

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για την ένταξη του Εμπορίου στα προγράμματα επανεκκίνησης.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ο αποκλεισμός του λιανεμπορίου από τα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και ένα αβέβαιο μέλλον, που αν δεν ληφθούν άμεσα και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση του εμπορίου, δυστυχώς στο τέλος της πανδημίας θα μετράμε χιλιάδες λουκέτα και ένα κλάδο να αφανίζεται με συνέπειες οικονομικές και κοινωνικές.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι το λιανεμπόριο εξαιρείται από την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και δεν χρήζει της ανάλογης στήριξης με τους άλλους κλάδους και αυτό δημιουργεί όχι μόνο αίσθημα αδικίας αλλά και δεν του αφήνει περιθώρια να εισέλθει σε μια σχετική κανονικότητα ενώ η στήριξη που έχει λάβει ως τώρα δεν καλύπτει τα ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά του με συνέπεια να βρίσκονται σε αδιέξοδο με πολλά χρέη.

Καταλήγοντας ζητούν από την Κυβέρνηση:

- να δοθεί οικονομική ενίσχυση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει ισόρροπη και βιώσιμη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

- να υπάρξει άμεσα ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης του Λιανεμπορίου, στο οποίο να προβλέπεται και η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, με στοχευμένα μέτρα για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αντιδρούν οι έμποροι του κέντρου για τα έργα εν μέσω καλοκαιριού

Δήμος Ηρακλείου: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με κάνναβη και ...δεντράκια

σύλληψη

Συνελήφθη, χθές (27/7) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθές το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 26 γραμμάρια κάνναβης και δύο δενδρύλλια κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Νέα χασισοφυτεία εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κρήτη: 3 νέες συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Κρήτη: Χειροπέδες σε 36χρονο για τη φωτιά που σήκωσε το πόδι την Πυροσβεστική