Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αντιδρούν οι έμποροι του κέντρου για τα έργα εν μέσω καλοκαιριού

Έτσι θα γίνει ο Σταύρος στο κέντρο με την ανάπλαση

Την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών των οδών Δικαιοσύνης, ´Ιδης, 1821, 1866, μικρή Έβανς, Πλατεία Λιονταριών", προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να ξεκινήσει τη μεγάλη παρέμβαση για ανάπλαση, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων μετά το παρατεταμένο lockdown και εν μέσω της τουριστικής περιόδου όπου αναμένουν άπαντες τόνωση της αγορας.

Το Ράδιο Κρήτη, ανέδειξε σήμερα το πρωί το θέμα και κατέγραψε τόσο τις θέσεις της δημοτικής αρχής, όσο και τις σφοδρές αντιδράσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μάλιστα, με μια κοινή επιστολή τους, προς την δημοτική αρχή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες ζητούν άμεσα συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό. Παράλληλα, ζητούν τρίμηνη αναστολή στην έναρξη των εργασιών, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν και να περιορίσουν τις τεράστιες απώλειες από την περίοδο που τα καταστήματά τους ήταν κλειστά.

Η επιστολή που συνέταξαν έχει ως έξης

"ΠΡΟΣ 
Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κύριο Βασίλη Λαμπρινό
Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας Κύριο  Ιωάννη Αναστασάκη 
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και Επικεφαλής των Παρατάξεων  

Τα νέα της επανεκκίνησης του μεγάλου εργοταξίου που ανοίγει στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στο πλέγμα των οδών της Δικαιοσύνης, με την 1821, τη μικρή Έβανς και τη Χ.Γιάνναρη, μας κατέλαβαν εξαπίνης. 
Μετά το  καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας lockdown επι τόσους μήνες και λίγες μέρες μετά την επιστροφή μας στην κανονικότητα,  η σκέψη και μόνο ότι  το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί και πάλι σε εργοτάξιο, μας δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και φόβο ότι δεν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά! Οι επιχειρήσεις μας κυριολεκτικά κρέμονται από μια κλωστή και όλοι περιμένουμε την τουριστική σεζόν για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες! 
Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για εμάς, από την οποία εξαρτάται απόλυτα η οικονομική μας ανάκαμψη και το μέλλον των επιχειρήσεων μας! 

Σαφέστατα και είμαστε υπέρ του συγκεκριμένου έργου, αναμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του και είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής σε οτιδήποτε χρειαστεί. 

Θα θέλαμε όμως να αναλογιστείτε την αγωνία μας και να συνυπολογίσετε τη βέβαιη ζημιά που θα υποστούμε εμείς και οι οικογένειες μας. 
Γιατί το γνωρίζετε κι εσείς, όσο καλά οργανωμένο και να είναι  ένα εργοτάξιο,  παραμένει απαγορευτικό για κάθε ταξιδιωτικό συνοδό που φέρει ευθύνη για   την ασφαλή προσέλευση  των ταξιδιωτών που συνοδεύει! 

Το εργοτάξιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμπορική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση της καρδιάς του κέντρου, κάτι που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει. 

Επιπλέον δεν θα υπάρχει διέλευση των Ταξί, κάτι που ασφαλώς θα μειώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας και από τους συμπολίτες μας! 

Αξιότιμοι Κύριοι,  αν χάσουμε τη συγκεκριμένη τουριστική σεζόν, ενδεχομένως πολλές επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να απολαύσουν τα οφέλη του ολοκληρωμένου έργου της πόλης μας τον επόμενο χρόνο.

ΖΗΤΟΥΜΕ να επανεξετάσετε το χρονοδιάγραμμα σας και να μεταφέρετε την έναρξη του έργου  3 μήνες αργότερα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να επωφεληθούμε από την  τουριστική περίοδο που με τόση λαχτάρα περιμένουμε! 

Οι 3 μήνες δεν θα αλλάξουν δραματικά την εξέλιξη του έργου, ενώ για εμάς, είναι ένα διάστημα πραγματικά ζωτικής σημασίας για τα καταστήματα μας! 

Ελπίζουμε στην κατανόηση και ευαισθησία σας 
Οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες των οδών Δικαιοσύνης, ´Ιδης, 1821, 1866, μικρή Έβανς, Πλατεία Λιονταριών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η ανάπλαση στο κέντρο φέρνει αλλαγές στην κυκλοφορία

ΔΕΥΑΗ: Σε εξέλιξη εργασίες στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δημοτικό Συμβούλιο για τα ακίνητα - φιλέτα ζητά η αντιπολίτευση

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δικογραφία μετά τον εντοπισμό κοκαΐνης, χασισόδεντρων και πυρομαχικών

Περιπολικό

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (24/9) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, σε βάρος ημεδαπού ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Ν. περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του ημεδαπού και σε Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4,7 γραμμάρια κοκαΐνης δύο γεμιστήρες πιστολιού και κυτίο αποθήκευσης πιστολιού.

Επιπλέον σε εξωτερικό χώρο πλησίον της οικίας του βρέθηκαν εφτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,8 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για τις νέες χασισοφυτείες δίπλα στα σπίτια (φωτο)

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διώξεις σε τρία νέα πρόσωπα

ESPA BANNER