Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η ανάπλαση στο κέντρο φέρνει αλλαγές στην κυκλοφορία

Θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά με αντοχή στο χρόνο ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το πράσινο.

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών του έργου «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» την Κυριακή 30 Μαϊου θα γίνει η οριοθέτηση του εργοταξίου και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στις ακόλουθες οδούς:

στην οδό Χατζ. Γιάνναρη, από την συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς, 

στο τμήμα της οδού Έβανς (μικρή) από την συμβολή της με τη Χατζ. Γιάνναρη έως την Δικαιοσύνης και

στο τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, από την συμβολή της με την Έβανς έως την 1821 & Ίδης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα και με έγγραφο της Τ.Τροχαίας Ηρακλείου σε αυτή φάση (Α’) εκτέλεσης των εργασιών, θα γίνεται μέσω των οδών Αβέρωφ – Ζωγράφου – Χατζ. Γιάνναρη και στη συμβολή των οδών  Χατζ. Γιάνναρη και Σμύρνης θα εκτρέπεται στην οδό Σμύρνης με κατεύθυνση την οδό Αβέρωφ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Έχασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά!

Κρήτη: Στην Εντατική μετά το χειρουργείο ο 40χρονος

Κρήτη - κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι στο νοσοκομείο τις τελευταίες ώρες

 

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Επιτυχημένη παρουσία στην 85η Δ.Ε.Θ. (φώτο)

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στη ΔΕΘ

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου με φυσική παρουσία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη Έκθεση που διοργανώνεται στην Ευρώπη το 2021.

Η φετινή διοργάνωση είχε σημαίνοντα χαρακτήρα καθώς συνέπεσε με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 1821, με την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης τίμησε με την παρουσία της την πρώτη Covid Free Έκθεση στην Ευρώπη συμμετέχοντας με περίπτερο 120 τ.μ., στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η εν λόγω συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού και κατά την περίοδο της πανδημίας, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του ρεύματος του εσωτερικού τουρισμού. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά κεράσματα. Οι Θεσσαλονικείς αγαπούν την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί, ενώ κάποιοι άλλοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους να την επισκεφτούν από κοντά για πρώτη φορά. Ο θαλάσσιος και πολιτιστικός πλούτος, η κρητική φιλοξενία, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Λοίζου
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Λοίζου

Από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης εκτός από αρκετό κοινό πέρασαν οι: ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Λοίζου, η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κ. Γιάννα Δασακαλάκη Αγγελοπούλου, ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μαρκογιαννάκης.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν εκτός από τα υπηρεσιακά στελέχη των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κώτσογλου ο οποίος δήλωσε: «Η ΔΕΘ 2021 συμπίπτει τόσο με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, όσο και την προσπάθεια του Κρητικού και Ελληνικού Τουρισμού για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα. Η Κρήτη πρωτοπορεί σε αυτό, ποσοτικά και ποιοτικά και δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια

Έκθεση, όπως άλλωστε θα είναι παρούσα και στις επόμενες όπως και σε κάθε άλλη σημαντική τουριστική Δράση, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Υφυπουργός Υποδομών για ΒΟΑΚ: Διόδια για τους Κρητικούς όπως στην υπόλοιπη χώρα 

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: "Από την αξιοποίηση στο ξεπούλημα του λιμένα" 

Σταύρος Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Πιέζουμε για να μην υπάρξει καθυστέρηση στα έργα

 

ESPA BANNER