Κρήτη

Έμποροι Κρήτης: Ζητούν την ένταξη του λιανεμπορίου στα προγράμματα επανεκκίνησης

αγορά ηράκλειο

Με επιστολή της προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη και 
Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ζητά από την Πολιτεία να υπάρξει άμεσα ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης του Λιανεμπορίου, στο οποίο να προβλέπεται και η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, με στοχευμένα μέτρα για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη τους.

Η επιστολή:

Κύριοι Υπουργοί,

Η επόμενη μέρα του εμπορίου που είναι ήδη επιβαρυμένο από την έλλειψη ρευστότητας, τα συσσωρευμένα χρέη της πανδημίας και τα προβλήματα, έχουν ως αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις να υφίστανται ισχυρότατους κλυδωνισμούς.

Ο αποκλεισμός του λιανεμπορίου από τα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και ένα αβέβαιο μέλλον, που αν δεν ληφθούν άμεσα και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση του εμπορίου, δυστυχώς στο τέλος της πανδημίας θα μετράμε χιλιάδες λουκέτα και ένα κλάδο να αφανίζεται με συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, ανεργία.

Το λιανεμπόριο δυστυχώς εξαιρείται από την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και δεν χρήζει της ανάλογης στήριξης με τους άλλους κλάδους και αυτό δημιουργεί όχι μόνο αίσθημα αδικίας
αλλά και δεν του αφήνει περιθώρια να εισέλθει σε μια σχετική κανονικότητα.

Η στήριξη που έχει λάβει ως τώρα δεν καλύπτει τα ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά του και βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο με πολλά χρέη.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί οικονομική ενίσχυση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει ισόρροπη και βιώσιμη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Ζητάμε από την Πολιτεία να υπάρξει άμεσα ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης του Λιανεμπορίου, στο οποίο να προβλέπεται και η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, με στοχευμένα μέτρα για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτίστηκε η Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου

Καθαρίζουν την παραλία στον Τσούτσουρα

Έπεσαν οι υπογραφές για τον αγροτικό δρόμο Δεμάτι - Αγία Παρασκευή

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Στο φως ο "Γολγοθάς" του 18χρονου με νοητική υστέρηση που βιάστηκε

βιασμός ανηλίκου σεξουαλική κακοποίηση

Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Χανίων προκειμένου να απολογηθεί, πέρασε το πρωί της Τρίτης ο πατέρας του 18χρονου με νοητική υστέρηση που βαρύνεται με την κατηγορία σωματικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση. Ο άνδρας, οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον 66χρονο φερόμενο ως βιαστή του 18χρονου σήμερα Γιάννη, ο οποίος είναι φίλος του πατέρα του. Ο Γιάννης αποκάλυψε πως όταν ήταν 14χρονών, έπεσε θύμα βιασμού, από τον 66χρονο ενώ, εξομολογήθηκε ότι ο άνδρας τον απειλούσε πως αν μιλήσει, θα του κάνει χειρότερα.

Βέβαια - σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr - εκείνο που συγκλονίζει ακόμη περισσότερο, είναι τα όσα έμαθε και αποκάλυψε ο δικηγόρος του 18χρονου, Γιάννης Ντερμανάκης, ο οποίος μίλησε για τον τον Γολγοθά που περνούσε ως παιδί όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο ίδιο του το σπίτι. «Με πήρε μία κυρία χθες και έκλαιγε σπαρακτικά. Μου περιέγραφε πόσο προσπαθούσε να βοηθήσει το παιδί. Τι διαπίστωνε για αυτές τις κακοποιήσεις και την πείνα τους Υπήρξαν άνθρωποι που πραγματικά έβγαλαν από μέσα τους την ανθρωπιά και βοηθούσαν το παιδί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπήρχαν όμως κάποια άλλα άτομα τα οποία αδιαφορούσαν, ή έμεναν εντελώς ψυχροί σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός».

 

 

Μάλιστα, για την τελευταία τοποθέτηση του δικηγόρου, το zarpanews αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι υπάρχουν υπόνοιες πως συγγενικό πρόσωπο εξέφραζε την άρνησή του να εμπλακεί στην υπόθεση, παρότι γνώριζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωνε ο 18χρονος πλέον Γιάννης και στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι έχουν έχουν γίνει καταγγελίες και στο αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά.

Ο κ. Ντερμανάκης, όμως, έκανε και άλλες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το πώς προσπαθούσε να ξεφύγει όλα αυτά τα χρόνια, ως παιδί ο άτυχος Γιάννης. «Κοιμόταν στην ύπαιθρο, στα χωράφια, στα βουνά και στα ρυάκια. Πεινασμένο και κακοποιημένο, προκειμένου να βρει ένα καταφύγιο» είπε. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ότι υπάρχει ελάχιστη κοινωνική πρόνοια, θα πρέπει να βοηθήσει ώστε αυτό το παιδί να βρεθεί προστατευμένο στο υπόλοιπο της ζωής του διότι η νοητική στέρηση που έχει δεν μπορεί να επιβιώσει ως άτομο. Κάνω λοιπόν έκκληση από αυτή τη θέση γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μία δομή στα Χανιά να μπορεί τουλάχιστον το παιδί να κοιμάται και να μην έχει ένα πιάτο φαγητό», είπε ακόμη ο κ. Ντερμανάκης.

«Είναι ένα συγκλονιστικό ως υπόθεση γεγονός, μία τραγωδία και είμαι βέβαιος όπως ήδη έχει προχωρήσει η υπόθεση, στην τραγωδία αυτή έρχεται η κάθαρση», είπε για την πορεία της υπόθεσης ο κ. Ντερμανάκης.

«Οφείλω να τονίσω πως σε αυτό έχουν συμβάλλει πολύ θετικά η ομάδα της προστασίας ανηλίκων του Πλατανιά, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και το αρμόδιο γραφείο της ασφάλειας Χανίων με αξιόλογες πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές πράξεις. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της πολύχρονης και πολύμορφης τραγωδίας, το παιδί πραγματικά ζούσε χρόνια δραματικά, απάνθρωπα και μόνο λίγοι από την τοπική κοινωνία είχαν αντιληφθεί και με όποιον τρόπο μπορούσαν, με πολλή ανθρωπιά και ευγένεια βοηθούσαν το παιδί να επιβιώσει κυριολεκτικά διότι είχε τεθεί η ίδια του η ζωή σε κίνδυνο», κατέληξε.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα και με τον δικηγόρο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο άτομα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Για αυτό άλλωστε, δεν πήγαν αυτόφωρο σε βαθμό πλημμελήματος αλλά παραπέμφθηκαν κατ’ ευθείαν ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο Γιάννης "έφυγε" νωρίς - Θλίψη για τον 26χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο: Πέθανε στο μεροκάματο - Θλίψη για τον οικοδόμο πατέρα δύο παιδιών