Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε απόγνωση οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών λόγω της απεργίας στα πλοία‏

paragogoi_oporokipeftikon.jpg
 clock 11:05 | 06/05/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Η 4ήμερη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών της Κρήτης, αφού αδυνατούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στις αγορές, κυρίως του εξωτερικού. 

Μάλιστα, όπως μας είπαν παραγωγοί από την Ιεράπετρα, έχουν κλεισμένες συμφωνίες με πελάτες, τις οποίες αδυνατούν να εκπληρώσουν, εξ αιτίας της απεργίας. 

Εκτός όμως από την αδυναμία αποστολής των οπωροκηπευτικών, υπάρχει και το πρόβλημα της παραγωγής, αφού τα προϊόντα που κόπηκαν από τα θερμοκήπια, θα παραμείνουν υποχρεωτικά σε ψυγεία μέχρι την Τρίτη, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν θα φθάσουν φρέσκα στις αγορές.
 
Η ζημιά στα οπωροκηπευτικά είναι τεράστια. Χθες το βράδυ στα τελευταία, πριν την απεργία, δρομολόγια των πλοίων προς Πειραιά, οι ναυτιλιακές εταιρίες έδωσαν προτεραιότητα στις νταλίκες που μετέφεραν ευπαθή αγροτικά προϊόντα. 

Στο μεταξύ, μεγάλη ζημιά υπέστησαν και οι ίδιες οι ναυτιλιακές εταιρίες αφού λόγω την ημερών του Πάσχα όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια ήταν γεμάτα και απο επιβάτες και απο αυτοκίνητα.

Επίσης, μεγάλες ζημιές προκαλεί η 4ήμερη απεργία στα πλοία και σε άλλες επαγγελματικές τάξεις, αφού αδυνατούν να στείλουν τα προϊόντα τους σε άλλες αγορές εκτός Κρήτης.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis