Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Σέρβιρε πελάτες μέσα στο καφενείο και το πλήρωσε ακριβά

κρητικό καφενείο

Πρόστιμο 5.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηράκλειο, ο οποίος σέρβιρε πελάτες μέσα στο κατάστημα, ενώ απαγορεύεται.

Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώσουν και οι 6 πελάτες που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, μέσα στην επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι και η Δημοτική Αστυνομία εντόπισε πελάτες μέσα σε καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος, και όπως δήλωσε στο ekriti ο πολιτικός προϊστάμενος Μαρίνος Παττακός, η τρέχουσα εβδομάδα περιορίστηκε σε συντάσεις τους επιχειρηματίες, από τη Δευτέρα όμως θα αρχίσουν τα πρόστιμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 3.465 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη από την ΕΛ.ΑΣ και βεβαιώθηκαν 51 πρόστιμα.

Αναλυτικά:

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 34 πρόστιμα, 3 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 20 στο Ηράκλειο, 2 στο Λασίθι και 2 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 10 πρόστιμα, 4 στο Ηράκλειο, 1 στο Ρέθυμνο και 5 στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ομαλά η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών

4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου: Το "ευχαριστώ" των κατοίκων των Καμινίων

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης: Διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις για αγορές - στόχους

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από το σημείο της κατάρρευσης
Από το σημείο της κατάρρευσης

 

Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε
Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε

 

Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο
Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα