Κρήτη

Ηράκλειο

4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου: Το "ευχαριστώ" των κατοίκων των Καμινίων

ΤΟΜΥ

Το δικό τους ευχαριστώ στους υγεινομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της 4ης ΤΟΜΥ Υγείας Ηρακλείου στην περιοχή των Καμινίων, απευθύνουν 100 κάτοικοι της περιοχής, μέσω επιστολής τους που κοινοποιούν στον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό τον Καθηγητή Ιατρικής Χρήστο Λιονή και την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν την ανάγκη διατήρησης της μονάδας υγείας, η οποία εξυπηρετεί περί τιους 7000 πολίτες αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα σε τεράστιοβαθμότις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές υγείας.

Η επιστολή των κατοίκων:

Είμαστε μια ομάδα κατοίκων της περιοχής των Καμινιών, μιας από τις ποιο υποβαθμισμένες και αδικημένες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Όμως τα τέσσερα τελευταία χρόνια,είχαμε την χαρά και την τύχη να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μια μονάδα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΤΟΜΜΥ 4η-δημοτικο ιατρείο–ακαδημαϊκή μονάδα) στην θέση ΤΑΛΩΣ.

Λέμε για την χαρά και την τύχη,  γιατί πραγματικά η μονάδα έχει στελεχωθεί από άριστους υγειονομικούς επιστήμονες αλλά και αξιόλογους διοικητικούς υπαλλήλους. Τα τέσσερα τελευταίαχρόνιααπολαμβάνουμε υψηλούβαθμού πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και  ψυχολογική στήριξη  παντρεμένα με μία ανθρώπινη προσέγγιση, που σπάνια συναντάς σε δομές υγείας.Όλοι εμείς οι υπογράφοντες αυτή την επιστολή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν έναν  ξεχωριστά, τους εργαζόμενους είτε είναι υγειονομικοί,είτε διοικητικοί υπάλληλοι, για το σπουδαίο έργο τους,  να τους ευχηθούμε υγεία και ευτυχία, σε ατομικό αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο.

Υ.Γ Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι θα αξιολογήσουν το έργο και την προσφορά των εργαζομένων και θα διατηρήσουν την δομή ως έχει, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό. Γιατί έχει φτάσει να εξυπηρετεί τον ασύλληπτο αριθμό των 7.000 συμπολιτών μας, αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα σε τεράστιοβαθμότις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές υγείας.

Την παραπάνω επιστολή υπογράφουν περίπου 100 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καμινίων. Τα ονόματα τους είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Νέος τρόπος για να μαθαίνετε τα εφημερεύοντα φαρμακεία

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες

Κορωνοϊός: Παραμένει στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Φαιστού

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Ε.Κ.Η για τη μη καταβολή επιδομάτων στους συμβασιούχους συντηρητές Αρχαιοτήτων

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μέσα από ανακοίνωσή του καταγγέλει το Ελληνικό Δημόσιο για μη καταβολή μιας σειράς επιδομάτων και αποζημιώσεων στους  Συμβασιούχους  συντηρητές Αρχαιοτήτων 

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Η: 

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει το Ελληνικό Δημόσιο που έχει καταντήσει ο χειρότερος εργοδότης όπως στην περίπτωση των Συμβασιούχων συντηρητών Αρχαιοτήτων στους οποίους δεν καταβαλλόταν μια σειρά επιδομάτων όπως αυτό της ανθυγιεινής εργασίας και μέσω της Νομικής οδού
φτάνοντας η υπόθεση τους ακόμα και στον Άρειο Πάγο την κέρδισαν ,αλλά το Δημόσιο εδώ και 1 χρόνο δεν εκτελεί τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αφορούσε 34 εργαζόμενους οι 16 που εργαζόταν στο Μουσείο έχουν πληρωθεί κανονικά οι υπόλοιποι 18 που τους απασχολούσε η Αρχαιολογία δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ παρά τη δικαστική απόφαση που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από τον περασμένο
Δεκέμβριο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του και να απαντήσει άμεσα για ποιο λόγο δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση και δεν αποζημιώνει τους εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Η εκφράζει την αγανάκτηση του και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέχρι τη τελική δικαίωση τους"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες

Κρήτη: Aκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Χανιά και Ρέθυμνο την Παρασκευή

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα Χανιά – Επιβάλλεται «μίνι» lockdown τύπου Μυκόνου