Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Καφετέρια

Μεγάλη φόρα, καθώς φαίνεται, έχουν πάρει ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης στο Ηράκλειο, καθώς λειτουργούν τα καταστήματά τους ακόμη και στους εσωτερικούς χώρους.

Αυτό το φαινόμενο έχει ήδη καταγραφεί από στελέχη της δημοτικής αστυνομίας κατά τους ελέγχους που διενεργεί μικτό κλιμάκιο- με τη συνδρομή και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης- και έχει σημάνει “συναγερμό” ,αφού αντίκειται των νέων πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την ασφαλή επανεκκίνηση του χώρου της εστίασης.

Η λειτουργία cafe και εστιατορίων σε εσωτερικούς χώρους αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον υπερμετάδοσης του ιού και αυτό είναι κάτι που η Δημοτική Αστυνομία θα προσπαθήσει να τερματίσει άμεσα δια της οδού της επιβολής προστίμων.

Έρχεται εβδομάδα προστίμων 

Αυτή η πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος της εστίασης ήταν εβδομάδα “συστάσεων και οδηγιών”, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti.gr ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, ωστόσο αυτό θα αλλάξει από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας και θα δοθεί η εντολή όπου εντοπίζεται παραβίαση του πρωτοκόλλου να βεβαιώνεται και το αντίστοιχο πρόστιμο.

Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους, σε αρκετές περιπτώσεις στο ιστορικό κέντρο αλλά και σε κέντρα εκτός Τειχών, έχει καταγραφεί μια “επιθετική” επέκταση στον δημόσιο χώρο των τραπεζοκαθισμάτων ενώ, επίσης, συχνή παραβίαση είναι και η μη τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα.

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης, κατά τη πρώτη εβδομάδα ισχύος, συνοδεύτηκε εκτός από ενθουσιασμό και από σοβαρές παραβάσεις στις οποίες η δημοτική αστυνομία εμφανίζεται αποφασισμένη να παρέμβει. 

ΜΖ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Πώς κινδυνεύει η περιουσία χιλιάδων δανειοληπτών

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Στην ατζέντα πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Νέο πρόγραμμα θα μοιράζει ... «χιλιάρικα» σε επιχειρήσεις

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από το σημείο της κατάρρευσης
Από το σημείο της κατάρρευσης

 

Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε
Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε

 

Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο
Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα