Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: "Επιχείρηση self test" στα Λύκεια - Διανομή και από τον στρατό

λύκεια self test

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα λύκεια όλης της χώρας, γεμίζοντας και πάλι με φωνές και χαμόγελα τα μέχρι και χθες, άδεια σχολεία!

Η επαναλειτουργία των Λυκείων αποτελεί το πρώτο τεστ για την κυβέρνηση που «ξεπαγώνει» μία δραστηριότητα με την διενέργεια των self tests.

Στο εγχείρημα αυτό «παίζονται πολλά», καθώς από την επιτυχία του θα κριθούν τα επόμενα βήματα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για περαιτέρω χαλάρωση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, συνέδεσε χθες το εργαλείο των self tests με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα και την επέκταση των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Σε τοπικό επίπεδο, δεν υπήρξαν προβλήματα με την επιστροφή στο σχολείο για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, ενώ υπήρξε άρνηση – σε ορισμένες περιπτώσεις – κυρίως από εργαζόμενους σε κυλικεία, να κάνουν το self test, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των εποπτών δημόσιας υγείας, Αντώνη Παπαδάκη που μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη”.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης,προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν, μέχρι την τελική συλλογή όλων των στοιχείων έως το μεσημέρι, ενώ τακτοποιήθηκε και το πρόβλημα που είχε καταγραφεί με τους μαθητές των εσπερινών λυκείων για τους οποίους με τη συνδρομή του στρατού, σε κάποιες περιπτώσεις, τα πρώτα τεστ διανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες και οι μαθητές και οι καθηγητές τα προμηθεύτηκαν απευθείας.

Σε περίπτωση που κάποιο self test βγει θετικό, θα πρέπει να γίνει μοριακό τεστ και φυσικά θα πρέπει το παιδί να μείνει μακριά από το σχολείο και να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρήνος για την Κορίνα που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνα" σε αναψυκτήριο που σέρβιρε πελάτες

Τζανάκης -self test: Σε πόσους θα είχαν μεταδώσει τον ιό οι 400 θετικοί, εάν είχαν πάει σχολείο

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συνάντηση Μποκέα με τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη

Μποκεας Καπελακης

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρίες αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα και θέλουμε αυτό να γίνεται πράξη σε κάθε δράση και έργο μας.» Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, στη συνάντηση που είχε με τον Παραολυμπιονίκη και Πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Μεγαλόνησσος, Γιώργο Καπελάκη στην οποία συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκη Ζερβού και ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες του δήμου αλλά και η προσβασιμότητά τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 239.750 ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Λυγαριάς, της Αμμουδάρας, της Αγίας Πελαγίας και του Παλαιοκάστρου.

Ο Γιώργος Καπελάκης στη συζήτηση που είχε με το δήμαρχο αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα Άτομα με Αναπηρίες επισημαίνοντας πως θα πρέπει όχι μόνο να προβλέπονται στις μελέτες οι προσβάσεις στα ΑμεΑ αλλά και να υλοποιούνται σωστά τα έργα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας τόνισε πως «οι αναπλάσεις του δήμου που θα υλοποιούνται θα δίνουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους».

Η συνεργασία του δήμου Μαλεβιζίου με τον Γιώργο Καπελάκη αλλά και γενικότερα με το σωματείο Μεγαλόνησσος θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για την επίληση προβλημάτων και την βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Μελεβιζίου για τα Άτομα με Αναπηρίες.

«Με ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των  απαραίτητων υποδομών για τα Άτομα με Αναπηρίες και στις παραλίες του δήμου μας. Πρόκειται για μία παρέμβαση με σαφές κοινωνικό πρόσημο που θα υλοποιήσουμε γιατί οφείλουμε ως δήμος και ως κοινωνία γενικότερα,να εξασφαλίσουμε για τα Άτομα με Αναπηρία ένα ικανοποιητικό επίπεδο με ίσες ευκαιρίες σε κάθε τους δραστηριότητα.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Μεγαλόνησσος, Γιώργο Καπελάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Στο Δήμο Μαλεβιζίου «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την οικογένεια»

Το Δήμο Μαλεβιζίου βράβευσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Δήμος Μαλεβιζίου: Προετοιμασίες για την τουριστική περίοδο