Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Τσουκαλάς: Οι δανειολήπτες δεν τρώνε σανό, γνωρίζουν ποιους εξυπηρετεί ο Μητσοτάκης

Κώστας Τσουκαλάς
 clock 09:48 | 04/11/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή τις εξαγγελίες για την επιβολή αυστηρότερων προστίμων στους servicers και την καθιέρωση σταθερού επιτοκίου 3% για συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών του εξωδικαστικού μηχανισμού.

«Πυροτεχνήματα από μια κυβέρνηση που σιώπησε όταν έπρεπε να μιλήσει και κουνά το δάχτυλο όταν θα έπρεπε να σιωπά», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, παρά τις νέες ανακοινώσεις για πρόστιμα στους διαχειριστές απαιτήσεων, δεν έχει παρέμβει δημόσια ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή της απόφασης 6/2026 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι χιλιάδες δανειολήπτες εξακολουθούν να περιμένουν να αποτυπωθεί η εφαρμογή της στις δόσεις τους.

«Ο κ. Πιερρακάκης ανακάλυψε χθες στη Βουλή την αυστηρότητα απέναντι στους servicers και μας ανακοινώνει πρόστιμα», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση «δεν έχει απευθύνει ούτε μία αυστηρή δημόσια έκκληση στους servicers να εφαρμόσουν την απόφαση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και στο ζήτημα του άρθρου 23, το οποίο, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καθιστούσε τις ρυθμίσεις οφειλών με τους servicers εκτελεστούς τίτλους.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η διάταξη αποσύρθηκε μετά την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ και τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου.

«Έρχεται σήμερα να μας κουνήσει το δάχτυλο για την κριτική μας στάση, όταν δεν έχει στεγνώσει ακόμη το blanco από την “επιχείρηση αρπαγής περιουσιών” που οργανώθηκε με το άρθρο 23», αναφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Κώστας Τσουκαλάς στη νέα ρύθμιση για σταθερό επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό μηχανισμό, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν επεκτείνεται σε όλους τους οφειλέτες.

«Μας διαφήμισε χθες το σταθερό επιτόκιο 3%. Γιατί αφορά μόνο τους ευάλωτους και επιλέξιμους οφειλέτες του εξωδικαστικού και όχι το σύνολο των ενταχθέντων στον εξωδικαστικό ή στις ρυθμίσεις οφειλών στον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ;», διερωτάται.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με όσα αναφέρει, όσοι ρυθμίζουν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις θα επιβαρύνονται με επιτόκιο 5,84%.

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι δανειολήπτες γνωρίζουν πλέον ποιους εξυπηρετεί η οικονομική πολιτική της.

«Οι δανειολήπτες δεν τρώνε σανό. Γνωρίζουν πια καλά ποιους εξυπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή της πλειοψηφίας», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική στη Βουλή με την Κυβέρνηση για ιδιωτικό χρέος, άρθρο 23 και 120 δόσεις

Νίκος Παππάς: Οι servicers αρνούνται να έρθουν στη Βουλή - Η κυβέρνηση τους καλύπτει (βίντεο)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis