Κρήτη

Κρήτη: Έτοιμο το νησί να υποδεχτεί τουρίστες με κλειστά όμως αεροδρόμια

Παραλίες Κρήτη

 

Μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τουριστικά καταλύματα της Κρήτης ετοιμάζονται να ανοίξουν αύριο Δευτέρα της πόρτες τους για ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Από το Ηράκλειο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο,τη Σητεία και τη Ιεράπετρα και από το Ρέθυμνο μέχρι τα Χανιά και νότια του νησιού όλοι περιμένουν την έναρξη της σεζόν παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις από και προς την Κρήτη απευθείας από το εξωτερικό ξεκινούν 1 Ιουλίου γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών.

Όλο ευελπιστούν να καλύψουν όσο είναι δυνατόν το χαμένο έδαφος τους επόμενους μήνες

 

Η Grecotel

Πρώτη από όλους πάτησε το… κουμπί της επανεκκίνησης των μονάδων της η Grecotel, με την Μάρι Δασκαλαντωνάκη να τονίζει σε πρόσφατη συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή η απόφαση «Δεν στηρίχθηκε σε κάποια υπέρ αισιόδοξη εκτίμηση, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε σχεδιασμός από την εταιρεία για την επόμενη μέρα της πανδημίας διατηρώντας ταυτόχρονα την καθημερινή επαφή και μένοντας συντονισμένη με δέκα μεγάλες αγορές του εξωτερικού». Ο όμιλος, όπως έχει επισημάνει η Μάρι Δασκαλαντωνάκη «δεν πήρε κανένα ρίσκο, αλλά απλώς έκανε το αυτονόητο, ανοίγοντας την αγορά, όπως οφείλαμε, όντας η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα με 36 ξενοδοχεία, 6.700 εργαζόμενους το 2019 και παρουσία σε 40 αγορές του εξωτερικού». Για την φετινή χρονιά η Grecotel προσανατολίζεται να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία της. Στις 15 Ιουνίου το άνοιγμα των ξενοδοχείων της σε Πελοπόννησο, Σούνιο και Μύκονο και συγκεκριμένα: Grecotel Cape Sounio, Grecotel Riviera Olympia & Aquapark, στην Κυλλήνη με τα ξενοδοχεία: Grecotel Μandola Rosa, Grecotel Olympia Riviera και Grecotel  Oasis, το Grecotel Casa Marron στην Αχαΐα, το Grecotel Filoxenia στην Καλαμάτα και το Grecotel Mykonos Blu.

Για το επόμενο διάστημα ανοίγουν ανοίγουν τα εξής: Grecotel Amirandes, Ηράκλειο, Κρήτη στις 3 Ιουλίου 2020, Grecotel Creta Palace, Ρέθυμνο, Κρήτη στις 10 Ιουλίου 2020, Grecotel Caramel, Ρέθυμνο, Κρήτη στις 15 Ιουλίου 2020, Grecotel Meli Palace, Λασίθι, Κρήτη στις 3 Ιουλίου 2020, ΝΕΟ Grecotel Margo Bay, Κασσάνδρα, Χαλκιδική στις 10 Ιουλίου 2020, Grecotel Daphnila Bay, Δασιά, Κέρκυρα στις 4 Ιουλίου 2020, NEO Gelina Resort, Αχαράβη, Κέρκυρα στις 10 Ιουλίου 2020, Grecotel Vouliagmeni Suites, Αττική Ριβιέρα, Αθήνα στις 3 Ιουλίου 2020, Grecotel Astir, Αλεξανδρούπολη στις 15 Ιουνίου 2020, Grecotel Egnatia, Αλεξανδρούπολη στις 15 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

Το Metaxa Hospitality Group

 

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, όπως χαρακτηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς, το άνοιγμα των τριών μονάδων του εφέτος, ο όμιλος προσαρμόζει τη λειτουργία των ξενοδοχείων του εφαρμόζοντας με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οδηγιών διεθνών και εθνικών οργανισμών και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Επιπλέον, το σύνολο του προσωπικού εκπαιδεύεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου 2020 θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort και TUI Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Στις 6 Ιουλίου 2020 θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη.

Ο Όμιλος Aldemar

Με σύνθημα «Ασφαλέστεροι κάτω από τον ελληνικό ήλιο» αλλά και το «Celebrate Life» «να απολαμβάνεις δηλαδή τη ζωή με ό,τι σου προσφέρει και ότι κανόνες υπάρχουν» θα ριχτεί στην φετινή μάχη των κρατήσεων και ο όμιλος Aldemar, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος των ξενοδοχείων Aldemar Hotels, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Ο όμιλος  Aldemar θα ανοίξει σε αυτή την φάση ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη και άλλο ένα στην Πελοπόννησο και ανάλογα τη ζήτηση θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο ξενοδοχείου του Ομίλου στην Κρήτη, όπως σημειώνει. Μάλιστα ο όμιλος με αφορμή τα νέα δεδομένα, θα μπορεί να διαχειριστεί πιθανά κρούσματα του Covid 19 και εντός του χώρου, αφού κάποια κτίρια θα λειτουργήσουν και ως απομόνωση μέχρι να τα αναλάβουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, όπως τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος. «Εξαντλούμε τα πρωτόκολλα υγιεινής και βάζουμε με τον τρόπο αυτό περισσότερες δικλίδες ασφαλείας» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αγγελόπουλος.

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

πετσας - λαμπρινος

Την διαβεβαίωση ότι το μεγάλο έργο της Αστικής Αναζωογόνησης (Πάρκο Ερυθραίας), προϋπολογισμού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαΐου στην Λότζια. Παράλληλα,
ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι και τα έργα που έχει έτοιμα ο Δήμος Ηρακλείου και αφορούν τους τομείς της Ανακύκλωσης, της Ηλεκτροκίνησης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, επίσης θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, η προετοιμασία που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου είναι πολύ καλή και η προτεραιοποίηση των έργων συμφωνεί με αυτήν του Υπουργείου.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Ηρακλείου θα καταθέσει κανονικά τους φακέλους του για έργα και δράσεις που έχει έτοιμα, προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. με στόχο να βρεθεί χρηματοδότηση για όλα.

Να σημειωθεί ότι όπως ξεκαθάρισε εκ νέου ο Υπουργός το μεγάλο έργο της αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων υδρευτικού δικτύου, προϋπολογισμού 15,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ενταχθεί στον «Φιλόδημο», εξαιρείται από το ποσό που θα πάρει ο Δήμος Ηρακλείου από το «Αντώνης Τρίτσης».

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ.. Υπουργό, σε συνέχεια εκείνης που είχαμε προ ημερών στην Αθήνα. Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το έργο της Αστικής Αναζωογόνησης θα χρηματοδοτηθεί από το “Αντώνης Τρίτσης” ενώ χάρη στην πολύ καλή προετοιμασία που έχουμε κάνει, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που προγραμματίζουμε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Χρονάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας
Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ειδησεις σημερα

Πέτσας από Ηράκλειο: Τουλάχιστον 316 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από το πρόγραμμα "Αντώνης

Τρίτσης"

Στο Ηράκλειο ο Στέλιος Πέτσας - Αποζημιώσεις και "Αντώνης Τρίτσης" στο επίκεντρο

"Φιλόδημος": Νέο αποριμματοφόρο στον δήμο Γαύδου