Σοκαρισμένος από τα ευρήματα στο κακοποιημένο κορμάκι του εμφανίστηκε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος σχολιάζοντας τα ευρήματα στο κορμάκι του 3χρονου Αγγελου, δήλωσε ότι υπάρχουν επαναλαμβανόμενες βλάβες που χρονολογούνται από παλιά.
«Οι όποιες βλάβες είναι τυπικότητες μιας παιδικής σωματικής κακοποίησης» δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης για το 3χρονο παιδάκι στο Ηράκλειο που υπέστη βάναυση κακοποίηση.
Σημείωσε επίσης ότι η θλάση ήπατος επέρχεται μετά από πολύ βαριά πλήξεις στην περιοχή της κοιλιάς.
Μιλώντας στις εγκεφαλικές αλλοιώσεις του παιδιού εξήγησε ότι έχουν επέλθει από την ενδοκράνια αιμορραγία που προκλήθηκε επίσης από βαριά χτυπήματα, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σοκαρισμένος από την κακοποίηση που υπέστη.
Τί λέει ο Δικηγόρος του 44χρονου
Από την πλευρά του ο Βασίλης Νουλέζας που ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση του 44χρονου ανέφερε ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες. Παράλληλα, όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο έδειξε εγκληματική ολιγωρία όντας μάρτυρας στην κακοποίηση που υφίστατο το αγοράκι από την μητέρα του.
Η μητέρα και ο σύντροφός της φέρονται να κακοποιούσαν το παιδί άγρια και βασανιστικά για μεγάλο διάστημα στο σπίτι όπου διέμεναν στην Κρήτη.
«Η απόπειρα ανθρωποκτονίας τελείται και δια της αμελείας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο» σημείωσε εκφράζοντας την ευχή το παιδί να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
«Συνυπολογίστε το γεγονός ότι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη και κρίσεις πανικού. Έχει πρόβλημα υγείας γενικά από την εποχή που έπρεπε να στρατευτεί» πρόσθεσε ο κ. Νουλέζας. Παράλληλα, όπως τόνισε, «ο κατηγορούμενος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αγγίξει το παιδί. Αν αυτό προκύψει, σας δηλώνω δημόσια ότι θα παραιτηθώ της υπεράσπισης και θα αποχωρήσω».
Το χρονικό της φρίκης αποκαλύφθηκε όταν το παιδί διακομίσθηκε σε εξαιρετικά βαριά κατάσταση, έχοντας πέσει σε κώμα από ανελέητους ξυλοδαρμούς μέσα στο σπίτι του και έχοντας υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η 26χρονη μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της αλληλοκατηγορούνται για την βάναυση κακοποίηση του 3χρονου παιδιού.
Διαβάστε επίσης:
Διοικητής ΠΑΓΝΗ στο ekriti.gr: Σε βαριά κατάσταση ο 3χρονος - Πότε θα ξεκινήσουν τα τεστ