Κρήτη

Η Κρήτη στο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων

οικογενειακές διακοπές

Δυναμική παρουσία θα έχει η Περιφέρεια Κρήτης στο τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA που θα πραγματοποιηθεί 14-17 Απριλίου 2018 στην Αθήνα, «με στόχο η Κρήτη να διεισδύσει στην αμερικανική αγορά ως ένας ιδανικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός», όπως τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.  
Στη διοργάνωση της Αθήνας, η Κρήτη θα πρωταγωνιστήσει ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και θα αναδείξει τις υπηρεσίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της με στόχο να διευρύνει τα οφέλη της από την αμερικανική τουριστική αγορά. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού θα λειτουργήσει εκθεσιακό περίπτερο της Κρήτης, όπου θα υπάρχει ανάδειξη της Κρητικής διατροφής με τη διοργάνωση Food Station με Κρητικές συνταγές, προβολή των βίντεο της Κρήτης μέσα από τις γιγαντοοθόνες της διοργάνωσης, ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) και παρουσίαση του νησιού στην ολομέλεια του συνεδρίου. 
Στο συνέδριο αναμένεται η παρουσία εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να το παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπάρχουν πάνω από 400 συμμετοχές εκπροσώπων από αμερικανικά τουριστικά γραφεία, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας, ως τουριστικού προορισμού για να μεγιστοποιηθούν οι πωλήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς στην αμερικανική τουριστική αγορά. 

Να σημειωθεί πως η Ένωση ASTA συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επαγγελματικές ενώσεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή αριθμεί 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες και πρακτορεία και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων Καριέρας (NACTA). 

Κρήτη

Ηράκλειο

RunGreece Ηράκλειο 2021: Με μεγάλη συμμετοχή και φέτος (φωτογραφίες)

Μόνο εμβολιασμένοι όσοι συμμετέχουν φέτος στο RunGreece

Για όγδοη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές, ο αγώνας RunGreece 2021. 

Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους του Ηρακλείου. Η δράση αφορά σε αγώνες πόλης 5 -10 χιλιομέτρων που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Το RUN GREECE Ηράκλειο διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

(φωτογραφίες Δημήτρης Προνάκης)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Κρήτη: Επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω των πελατών που ήταν μέσα

Ηράκλειο: Οι απινιδωτές σώζουν ζωές (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER