Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα «μετακίνησε» την ημερομηνία υπογραφής για τη σύμβαση παραχώρησης της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες.
Έτσι αντί για τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, που είχε προγραμματιστεί να πέσουν οι υπογραφές στην Κρήτη, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την έκταση των 345 στρεμμάτων μεταξύ της REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και του ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία – εκτός απροόπτου – των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστου Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι πλειοδότης για το παραθαλάσσιο ακίνητο, που έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια και ως «μικρό Ελληνικό», αναδείχθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2021 η εταιρεία REDS μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το Ταμείο.
Το τίμημα ανέβηκε κατά τη δημοπρασία από τα 22,5 εκατ. ευρώ στα 40,2 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο που προωθείται από την REDS προβλέπει την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, serviced apartments/villas, εμπορικό κέντρο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους άθλησης και πολιτισμού.
Στον χώρο προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη καζίνο και για τον λόγο αυτόν αναμένεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησης από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Από το πάρκο... στο περιπολικό ο 24χρονος
Μπαράζ συλλήψεων στο Ηράκλειο - Χειροπέδες σε νεαρά άτομα
Κρήτη - υδρογονάνθρακες: Ολοκληρώνει τις σεισμικές έρευνες η ExxonMobil